29 år gamle Courtney Lineback bor i Trondheim, men er opprinnelig fra Texas i USA.

- Jeg var våken til klokka 03.00 og så våknet jeg klokka 06.00. Da jeg åpnet mobilen og så resultatet fikk jeg sjokk, sier hun.

- At denne mannen skal representere mitt hjemland gjør at jeg føler en enorm tristhet i dag. Det er skremmende, sier hun til Adresseavisen.

LES KOMMENTAR: Opp fra dypet og frem i lyset

Begynner å gråte

Lineback klarer ikke å holde tårene tilbake og må trekke pusten før hun fortsetter, med en stor klump i halsen.

- Jeg er så lei meg på vegne av immigranter, kvinner og minoriteter. Det knuser hjertet mitt, sier hun videre.

Sammen med kjæresten sin hadde hun planlagt en tur til Mexico, men den vil hun trolig vente med.

- Jeg tror det kan være ganske ubehagelig å være amerikansk i Mexico fremover. Nå leser jeg at verdensledere har krisemøter fordi de ikke helt vet hvordan de skal håndtere situasjonen. Det er skuffende at befolkningen stemte på noen jeg mener er rasist, sier hun.

Her finner du alle sakene om presidentvalget 2016

- Fulgte ham blindt

- Hvorfor tror du folk stemte på Trump?

- Han ga en stemme og et ansikt til folks frustrasjon. Dette er mennesker som kjenner på en usikkerhet og som er redd for fremtiden. Han har null erfaring innen politikk og forsvarspolitikk. At han ble president er å gi fingeren til etablissementet, sier Lineback.

Hun tror mange følte at Trump sa det de ønsket å høre, og dermed fulgte de ham blindt. Nå er hun redd for hvordan Trumps politikk vil få innvirkning på hverdagen til familien i USA. Hun har søster i Washington D.C. og foreldre som jobber i det amerikanske forsvaret i Virginia.

- Jeg har ikke fått kontakt med dem ennå. Jeg lurer jo veldig på hva foreldrene mine tenker om å ha en «Commander in chief» som ikke har noe erfaring. Jeg hadde håpet at pappa kunne fortelle meg at det kommer til å gå bra, sier hun.

NTNU-professor Anders Todal Jenssen mener Hillary Clinton tapte valget fordi hun ga blaffen i arbeiderklassen.

Stemte på Clinton i Florida

Siden Lineback studerte i Florida ble også hennes stemme registrert i staten som var en av de avgjørende vippestatene i valget. Hun mente at det var desto viktigere for henne å stemme på Clinton i en såpass viktig stat.

29-åringen er student i Trondheim og jobber også ved Digs i Olav Trygvasssons gate. Nå vurderer hun å si at hun er fra Canada i stedet for USA.

- Jeg har vært utvekslingsstudent i Østerrike da Bush var president, og da måtte jeg hele tiden forsvare ham og landet mitt. Men nå vil jeg ikke klare det. Jeg er ikke stolt over å være amerikansk, jeg er skamfull, sier hun.

Hun har ingen planer om å dra tilbake til USA de neste årene.

- Jeg må øve meg på norsken min, sier hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.