Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Skjelvet ble utløst utenfor kysten, rundt ti kilometer nord for byen Reuleut nord i Aceh på drøyt 17 kilometers dyp. Indonesias meteorologiske og geofysiske myndigheter sier skjelvet ikke hadde potensial til å utløse en tsunami.

En kvinne og hennes to barn mistet livet i Pidie Jaya, 18 kilometer unna episenteret, opplyser en tjenestemann til en lokal TV-stasjon. Lederen for den lokale katastrofeberedskapen sier kapasiteten er sprengt på det ene sykehuset i området siden flere hundre mennesker er skadd.

En lokal tjenestemann sier flere skadde behandles på sykehus utenfor distriktet, av frykt for etterskjelv.

I tillegg kollapset en moské og flere butikker, bolighus og andre bygninger. Anleggsmaskiner er hentet inn for å hjelpe til i søket etter overlevende.

Aceh var det området som ble hardest rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet en rekke land i Sørøst-Asia, samt Sør-Asia og Afrika andre juledag 2004. Katastrofen kostet til sammen minst 230 000 mennesker livet, og over halvparten av disse befant seg i Aceh-provinsen.