Lagos: Guvernør Udom Emmanuel i den nigerianske delstaten Akwa Ibom var i kirken da det skjedde, men unnslapp uten alvorlige skader, opplyser hans pressetalsmann Ekerete Udoh.

President Muhammadu Buhari har ifølge en talsmann uttrykt sine kondolanser og «den dype sorgen hans familie, regjeringen og hele det nigerianske folket føler for de mange døde og sårede etter denne hendelsen».

Opptil 200

Minst 160 døde er hentet ut av kirkeruinene, men tallet kan stige ytterligere etter hvert som kraner løfter unna bygningsrester, sier en anonym redningsarbeider som ikke har fullmakt til å uttale seg til mediene.

De lokale likhusene var overfylt søndag og ifølge lokale medier og det statlige nyhetsbyrået i landet kan så mange som 200 mennesker ha mistet livet.

Ifølge pressetalsmann Udoh «brøt kirken sammen rundt dem» under en seremoni der kirkens prest skulle innsettes som biskop.

Lover gransking

Det er ikke kjent hvorfor kirken raste sammen, men Udoh sier myndighetene vil gjennomføre en høring for å fastslå om noen har brutt byggeforskriftene. Utbredt korrupsjon blant entreprenører og underleverandører som bruker materialer av dårlig kvalitet, samt bestikkelser til bygningsinspektører er medvirkende årsaker til at bygningskollapser er forholdsvis vanlige hendelser i Nigeria.

I 2014 mistet 116 personer livet da et overnattingssted i tilknytning til en kirke i Lagos raste sammen.