Det opplyser tyske delstaten Nordrhein-Westfalens innenriksminister Ralf Jäger på en pressekonferanse onsdag. Tunisieren har søkt om asyl, men fått avslag, og skulle utvises fra Tyskland.

Mannen skal ha hatt kontakt med islamistiske nettverk.

Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière bekreftet onsdag ettermiddag at politiet leter etter en ny mistenkt etter terrorangrepet. Ifølge flere medier dreier det seg om en tunisier i begynnelsen av 20-årene. Mannen skal ha kommet til Tyskland i fjor.

På flyplassen Schönefeld i Berlin blir folk sjekket opp mot bilder av tunisieren, ifølge VG.

– Dette bildet vil vi ha spredt mest mulig, sier en politimann på flyplassen til avisa.

ID-papirer

Politiet skal ha funnet ID-dokumenter under førersetet i lastebilen som braste inn i en folkemengde på et julemarked i Berlin mandag kveld.

Dokumentene var utstedt i delstaten Nordrhein-Westfalen, og de skal ha fått politiet til å mistenke tunisieren. Han omtales som «Anis A», men han skal også ha brukt flere andre identiteter.

Tidligere i etterforskningen er en 23 år gammel pakistaner blitt pågrepet, og en stund så det ut til at politiet trodde de hadde funnet gjerningsmannen. 23-åringen ble imidlertid løslatt tirsdag, og er nå utenfor mistanke.

Enda en person ble pågrepet natt til onsdag, ifølge kringkasteren RBB. Men også han ble senere sluppet fri på grunn av bevismangel.

Tolv personer ble drept og 48 såret i terrorangrepet i Berlin.

IS hevder de sto bak

Politiet hadde tirsdag kveld mottatt 508 tips. Lederen for det tyske politiforbundet sa onsdag at han er overbevist om at gjerningsmannen snart blir tatt.

Samtidig var politiet usikre på hvor mange som deltok i angrepet.

– Vi vet ikke sikkert om det var én eller flere gjerningspersoner. Vi vet ikke sikkert om han, eller de, hadde støtte, sier riksadvokat Peter Frank.

Ekstremistgruppa IS, som kontrollerer store områder i Syria og Irak, tok tirsdag på seg ansvar for angrepet.

Tegn på slåsskamp

En polsk sjåfør som ble funnet død i lastebilen – knivstukket og skutt – var i live da lastebilen kjørte inn på markedet, melder avisen Bild.

Obduksjonen viser ifølge nyhetsbyrået DPA at 37-åringen ble skutt med et småkalibret våpen etter at lastebilen hadde stanset. Han bar tydelige tegn på å ha vært i slåsskamp, noe som får etterforskerne til å spekulere på om han forsøkte å stanse angriperen. Det antas at lastebilen ble kapret tidligere på dagen.

– Han må ha kjempet imot. Tilsynelatende trakk terroristen en kniv og stakk flere ganger, mens polakken grep fatt i rattet for å redde menneskeliv, sier en ikke navngitt etterforsker til Bild.

– Lar seg ikke skremme

Berlins ordfører Michael Müller synes det er godt å se at Berlins innbyggere ikke lar seg skremme bort fra gatene.

– Jeg tror ikke det er noen grunn til å være redd. Politiets nærvær er betydelig trappet opp, og det er selvfølgelig også iverksatt andre tiltak for å finne gjerningsmannen raskt, sier han i et intervju med ZDF.

Han understreker at det er grenser for hvor stort vaktholdet kan være.

– Vi ville ikke lenger hatt vårt frie og åpne liv hvis vi trappet opp sikkerhetstiltakene så mye at folk ble bekymret for å dra til steder med strenge inngangskontroller, sier han.

De rundt 56 julemarkedene i byen er igjen åpne etter at de ble stengt mandag kveld.