Svensk politi fikk melding om ulykken klokken 13.20 lørdag. Ulykken skjedde på en scooterløype nord for Storlien, da en snøscooter rygget inn i et tre.

Lørdag kveld melder politiet at det var et ektepar fra Trondheim som var involvert i ulykken. Kvinnen (69) er omkommet og mannen (70) ble sendt med ambulansehelikopter til sykehuset i Østersund med alvorlige skader. Han opereres lørdag kveld på sykehuset.

Har startet etterforskning

- Politiet kom til stedet klokken 18.40, og har nå startet etterforskning, sier Fredrik Nilsson som er talsperson for svensk politi.

Snøskuteren er beslaglagt for tekniske undersøkelser.

- Hva var det som skjedde?

- Vi vet ikke hva som skjedde, vi har startet etterforskning og vil avhøre vitner. Vi arbeider ut ifra opplysningene vi har fått om at scooteren rygget inn i et tre, sier Nilsson.

Ifølge Nilsson vet politiet ikke om det var flere enn de to personene som var involvert i ulykken. Det var kun en snøscooter involvert.

- Vi har ingen mistenkte i saken, etterforskningen vil vise om noen er mistenkt, sier Nilsson.

Pårørende er varslet om det som har skjedd, melder politiet.

Norsk helikopter måtte snu

Ambulanse og fjellredningspersonell fra Sverige ble sendt til ulykkesstedet etter ulykken. Et norsk ambulansehelikopter fra Trondheim ble sendt til ulykkesstedet, men rett før klokken 15:00 måtte dette snu på grunn av dårlig vær, skriver Østersundposten.

Her er nødetatene samlet etter å ha jobbet med dødsulykken. Foto: Erling Skjervold
En norsk kvinne omkom og en norsk mann er alvorlig skadet etter en ulykke med snøscooter på Storlien i Sverige lørdag. Foto: Adressa.no-tipser