- Det blir sikkert litt mer vakthold og litt mer politi den nærmeste tiden, men vi har vært på såkalt «red alert» i flere år allerede her i England, sier Nordby.

Følg vår livedekning om terrorangrepet her

Hørte det på tunnelbanen

Selv fikk han høre om det som var skjedd etter å ha sittet i møter i hele dag. Det skjedde mens han selv satt på tunnelbanen.

- På tunnelbannen varslet de om at stasjoner i området var stengt, men banen gikk, forteller Nordby.

Driver klesmerke

Han har bodd i London de siste seks årene. Først som student, nå jobber han med klesmerket Cockheart, som han selv var med på å grunnlegge sammen med venner.

- Jeg tror ikke dette kommer til å forandre noe. London har vært gjennom så mange store hendelser før, sier Nordby.

- Hvordan er det mulig?

Masterstudent Renate Rygh Pedersen fra Trondheim bor i Kilburn i Nordvest-London. Hun merket ikke selv direkte noe til terroraksjonen men forteller at hun har hørt politisirener stadig vekk siden hendelsen.

- Jeg var nettopp på nærbutikken og overhørte flere snakke om det og mange lurte på hvordan det var mulig i det hele tatt, skriver hun i en melding til Adresseavisen.

Jeg kan jo ikke slutte å leve selv om noe sånt som dette skjer, sier Renate Rygh Pedersen. Foto: Privat

- Føler du deg utrygg når noe sånt skjer?

- Nei, jeg er ikke bekymret, jeg har egentlig alltid følt meg trygg i London. Når man bor her glemmer man litt hvilken stor internasjonal by dette er, og at ting som dette kan skje. Men jeg kan jo ikke stoppe å leve på grunn av dette, skriver Pedersen.

Hun regner med at sikkerheten blir skjerpet den nærmeste tiden, selv om det allerede er mye synlig politi mange steder i London.

- Følger med på nyhetene

Adresseavisen har de siste timene kontaktet en rekke trøndere som bor eller oppholder seg i London. De færreste har merket noe til terroraksjonen ut over at de har fått beskjed om det som er skjedd.

- Vi følger med på nyhetene. Vi merker det på den måten. Nå har vi hatt en runde der vi har tekstet og ringt alle som er hjemme for å si at vi har det bra, forteller Maria Hatling.

Kunstneren, som jobber i London, beveger seg relativt ofte i området der terroraksjonen skjedde. Akkurat i dag har hun oppholdt seg hjemme utenfor London.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter