Politiet bekrefter at fire personer, inkludert gjerningsmannen og en politimann, er døde.

Fredag ettermiddag ble en femte person, en 75 år gammel mann, erklært død av skadene.

To personer døde, ifølge politiet, etter å ha blitt påkjørt av gjerningsmannen i bil over Westminister bro. En politimann døde også etter å ha blitt knivstiukket da han skal ha forsøkt å stoppe angriperen på hans ferd mot parlamentsbygningen i Westminister i London.

I tillegg er er flere skadet, minst 40 ifølge politiet.

I en pressebrief onsdag ettermiddag, har Scotland Yard gjort det klart at de karakteriserer angrepet som terror. Både parlamentsbygningen og områder rundt har vært avstengt siden angrepet som skjedde like etter klokken 15.30 norsk tid.

Den mistenkte skutt av politiet

Den mistenkte ble skutt og drept av politiet i en hendelse lokalt politi håndterer som en terrorhendelse. Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for angrepet.

London-politiet meldte på Twitter at meldingen kom klokken 15.40 (norsk tid). Flere skudd skal ha blitt avfyrt rundt 15.35-tiden, antagelig da politiet løsnet skudd mot mannen som angrep.

Flere ambulanser, blant annet luftambulanse, er på plass ved parlamentsbygningen. Ifølge en tildig pressemelding fra nødetatene, var amulanser på plass seks minutter etter at meldingen kom.

Statsministeren bragt til sikkerhet

Parlamentarikerne har fått beskjed om å holde seg inne i bygningen. Statsminister Theresa May er ført ut av bygningen og er i sikkerhet, blir det opplyst. Onsdag er det spørretime der statsministeren og flere statsråder møter i det britiske parlamentet. Det spekuleres i britiske medier om gjerningsmannen valgte denne dagen på grunn av dette.

Statsminister Theresa May har kalt inn til et sikkerhetsmøte onsdag ettermiddag.

Stasjon stengt

Westminster stasjon på undergrunnsbanen i London er stengt som følge av hendelsene nær parlamentet i den britiske hovedstaden. Personer som var på vei rundt i Londons store pariserhjul Lonson eye, ble holdt tilbake i en lengre periode etter angrepet. Pariserhjulet ble stanset, men folk inne i kuplene i denne turistattraksjonen skal ha blitt lastet av etter hvert. Britiske medier antar at hjulet er stanset både fordi London eye kan være et terrormål, men også fordi utsikten fra hjulet kan gjøre gjestene til vitner til angrepet i Westminister.