Colombias president Juan Manuel Santos opplyste lørdag ettermiddag at 154 mennesker var døde, men senere på kvelden oppjusterer Røde Kors tallet til 206. Rundt 220 er fortsatt savnet, mens 202 er skadd, opplyser Cesar Uruena i Røde Kors. Han sier 25 hus er "fullstendig ødelagt" etter ekstremværet ved byen Mocoa.

Flere av Mocoas nabolag er ødelagt av jord- og vannmassene som rammet byen rundt midnatt natt til lørdag lokal tid. Mange sov og rakk ikke engang å prøve å komme seg i sikkerhet.

Ingenting sto igjen

– Det var ikke tid til noe som helst, sier 29 år gamle Eduardo Vargas, som lå og sov sammen med kona og babyen deres på sju måneder. Han ble vekket av at naboer hamret på døren. Da grep han tak i familien og flyktet opp i høyden. Sammen med drøyt 20 andre søkte de ly mens stein, jord og trær brøytet seg vei gjennom nabolaget deres.

– Takk Gud for at vi har livet i behold, sier Vargas når han er tilbake der huset hans en gang sto. Nå er det ingenting igjen.

Mocoa er hovedstaden i Putumayo-provinsen, og provinsens guvernør sa tidligere lørdag at "hundrevis av familier fortsatt ikke er funnet". President Santos, som ankom Mocoa lørdag, har erklært unntakstilstand i byen.

Kondolerer

Santos sier klimaendringene er den underliggende årsaken til leirskredene og påpeker at det kom like mye regn i løpet av en natt som det området vanligvis opplever i løpet av halve mars måned. Etter flere dager med kraftig regn gikk Mocoa-elven og to andre mindre elver over sine bredder. Byen som ble rammet har om lag 40.000 innbyggere.

Utenriksminister Børge Brende (H) sender sine kondolanser til Colombia etter naturkatastrofen.

– Mine dypfølte kondolanser går til familien og vennene til dem som mistet livet i jordskredet, skriver han i en Twitter-melding adressert til president Santos.