Politiet bekrefter kl. 20.30 gjennom sin pressetalsmann Lars Byström at de har pågrepet en person de mener har vært innblandet i angrepet.

Ifølge Aftonbladet ble mannen pågrepet i Märsta, rundt 40 kilometer nord for Stockholm, nær Arlanda-flyplassen.

Her finner du siste nytt om terrorangrepet i Stockholm

Svensk politi bekrefter at mannen som var etterlyst etter det antatte terrorangrepet i Stockholm, er pågrepet. Det er uklart om han kjørte lastebilen.

Mannen skal være lettere skadd og har angivelig tilstått å ha kjørt lastebilen som braste inn i en gågate i sentrum av Stockholm fredag. Han skal passe til beskrivelsen av den etterlyste mannen som svensk politi offentliggjorde et bilde av noen timer tidligere.

Fire personer er døde og 12 skadet etter angrepet. Blant de skadede er det to barn. Det ene barnet har alvorlig skader, mens det andre er lettere skadet, opplyser Stockholms länds landsting.

- Terrorangrep som hypotese

Stefan Hector fra Polisens nationella operativa avdelning (NOA) uttalte på en pressekonferanse fredag kveld at politiet jobber ut i fra en arbeidshypotese om at det har skjedd et terrorangrep.

– Vi har som arbeidshypotese at dette er et terroristangrep. Jeg påstår ikke at det er det, men vår arbeidshypotese er det, og vi behandler det som det, sa Hector og kom med følgende oppfordring til det svenske folket:

- Man skal leve sine liv helt som vanlig. Vi skal ikke la slike angrep gjøre oss redde.

På spørsmål om det kan komme flere angrep, svarte Hector:

- Det kan vi ikke utelukke. Men politiets arbeid så langt har gjort at risikoen for dette er mindre.

Pågrepet av innsatsstyrke

Mannen ble pågrepet av politiets nasjonale innsatsstyrke, som tilsvarer beredskapstroppen til norsk politi. Ifølge Aftonbladet er mannen lettere skadd, men det er uklart om han fikk disse skadene da han krasjet lastebilen inn i fasaden på en butikk, eller om han ble påført skadene da han ble lagt i bakken under pågripelsen.

Ifølge Aftonbladet skal mannen ha hatt glassplinter på klærne og vært i besittelse av en finlandshette da han ble pågrepet.

Mannen ble fanget opp av overvåkingskamera da han tok toget fra sentralstasjonen i Stockholm etter angrepet i Drottninggatan, skriver avisen.

Overfor nyhetsbyrået TT bekrefter politiet også at antallet døde etter angrepet er fire.

Etterlyst med bilde

På en pressekonferanse fredag ettermiddag gikk politiet ut med et bilde av den etterlyste mannen, tatt i området der en lastebil kjørte inn i en folkemengde.

Bildet viser en mann i 30-40-årsalderen, iført hvite Adidas-joggesko, mørk bukse og en hettejakke.

– Vi vil gjerne komme i kontakt med denne personen. Vi vil at denne personen selv eller andre som kan identifisere mannen, tar kontakt med politiet, sa rikspolitisjef Dan Eliasson.