En lastebil skal ha kjørt inn i en folkemengde i Drottninggatan, ved Sergels Torg i Stockholm sentrum.

Politiet fikk melding om dette klokken 14.23.

Den skal senere ha kjørt inn i parfyumeavdelingen i varemagasinet Åhléns City. Det kommer røyk fra lastebilen og fra varehuset.

Flere døde

Ifølge Sveriges Radio har politiet nå bekreftet at minst tre personer er døde.

Sveriges stastminister Stefan Löfven uttaler i et intervju at Sverige er under angrep, og at alt tyder på at det er snakk om en terrorhandling. Han oppfordrer innbyggerne om å være oppmerksomme og lytte til politiets formaninger.

Politiet har ikke pågrepet noen, men har gått ut med bilde av en mann de mener kan være tilknyttet angrepet,.

All t-bane- og togtrafikk i og ut av byen er innstilt, noe som har fått mange Stockholmere til å gå hjem. Det er opprettet flere åpne lokaler rundt omkring i byen, der alle som ikke kommer seg hjem på grunn av det stengte kollektivtilbudet kan oppholde seg.

PST følger situasjonen

Stockholmspolitiet advarer folk mot å oppholde seg unødig i området rundt Sergels torg.

Politiets Sikkerhetstjeneste, PST, følger situasjonen i Stockholm og gjør fortløpende vurderinger av om hendelsen påvirker trusselbildet i Norge. Norsk politi har kontakt med svensk politi og følger situasjonen nøye.

Politiet i de største byene i Norge og på Oslo lufthavn har besluttet midlertidig bevæpning inntil videre etter angrepet i Stockholm. Det er også iverksatt større tilstedeværelse i de største byene, opplyser Politidirektoratet.

Vanlig flytrafikk inntil videre

Ifølge Swedavias pressesjef Anders Porelius gikk flytrafikken som vanlig på flyplassene Arlanda og Bromma fredag.

– Men på Bromma, Arlanda og til og med Landvetter har vi synlig nærvær av politi og vakter, sier han iføklge NTB.

Han sier at det føres en dialog med politiet, og hvis det blir noen forandringer for flytrafikken, skjer det etter direktiv fra politiet.

Forferdet konge

Kong Carl Gustaf uttaler at hele den svenske kongefamilien er forferdet over informasjonen om ettermiddagens hendelser i Stockholm.

– Bakgrunnen og omfanget av det inntrufne er ennå ikke kjent. Vi følger utviklingen, men allerede nå går våre tanker til de rammede og deres familier, uttaler svenskekongen på kongehusets nettsider.

Sjokkert Solberg

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er sjokkert av nyheten om det som kan være et terrorangrep i Stockholm.

– Vi må jobbe sammen for å finne årsaken og bakgrunnen. Dessverre er en av utfordringene vi står overfor, at nå er biler og lastebiler gjort om til drapsvåpen, sier Solberg til NTB.