- Målet er å spre skrekk og hat i samfunnet, og gjøre oss redde, men i løpet av dette døgnet har Sverige vist seg fra sin aller beste side. Jeg sett folk hjelpe hverandre, støtte hverandre og åpne sine hjem for andre mennesker. Nå skal vi vise hvilken styrke som finnes i vårt land. I dag sørger hele Sverige, men vi skal komme oss gjennom dette sammen, sa Sveriges statsminsiter, Stefan Löfven, ifølge VG.

Den svenske statsministeren hilste på personer som var på stedet der terrorangrepet fant sted fredag kveld.  Han tok seg tid til å treffe de oppmøtte, trykket hender og snakket med de som sto langs sperringene ved Sergels Torg i dag.

- Jeg var redd

Han spurte meg hvordan jeg hadde det og da sa jeg «bra», men at det var skremmende det som skjedde. Og veldig dumt! Jeg ble veldig redd og gråt da mamma fortalte meg om det, sier Isabella Øbrink (9).

Hun var på Sergels Torg sammen med mamma Maeia Øbrink og venninnen Myrna Persson.

- Jeg var redd for å dra inn til sentrum i dag i tilfellet noe sånt skulle skje igjen. Da spurte han om ikke det kjennes tryggere å være her, sammen med mange andre, i dag. Og da sa jeg: Ja.

Jentene hadde med seg krokuser de hadde plukket hjemme i hagen på Søder.

- Enorm sorg

Siden fredag har det blitt lagt ned blomster og tent lys ved Åhlens. Fire mennesker mistet livet i terrorangrepet og fire personer er alvorlig skadd.

Lørdag var også Sveriges kronprinsesse på stedet for å legge ned blomster.

- Jeg føler en enorm sorg, sa kronprinssen, som går mens hun la ned en bukett med roser.