- Det brøt ut brann på taket av restauranten, og det var full fyr der en periode. Nå er det kontroll på brannen, opplyser Michael Liljenberg, RLC-befal hos Polisen i Jamtland.

Assistanse fra Norge

Han sier at brannen kan ha startet ved noen kabler ved skorsteinen. Brannen førte til at det ble mye røyk i restaurantlokalene, og gjestene måtte derfor evakuere.

Både svenske og norske brannmannskaper rykket ut til brannen.

- Det er spurt om assistanse fra brannvesenet på norsk side, sier brannmester Morten Brøndbo ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag. Han opplyser at brannvesenet i Meråker rykket ut.

- Flammer fra pipa

Politiet fikk melding om brannen klokken 17.43. Per Christian Paasche ble evakuert ut av restauranten, som ligger i sentrum av Storlien.

- Vi var akkurat ferdig med å spise da brannalarmen gikk. Vi så flammene høyt til værs på grillen som de bruker, men trodde bare det var litt røyk, sier Paasche.

Familien gikk så ut fra restauranten.

- Vi så plutselig at det kom flammer opp fra pipa. Da skjønte jeg at det var mer alvorlig enn jeg først trodde. Etter noen minutter kom brannvesenet og tok seg opp på taket, sier Paasche.

Restaurantsjef Anita Fundtaunet sier at det har vært en liten brann da de skulle starte sin grillbuffet.

- Noen hotellgjester blir kanskje skuffet ettersom vi ikke kan servere grillbuffeten. Men restauranten vil hold eåpent, sier Fundtaunet til Expressen.