Legemiddelselskapet bak ett av tre medikamenter som skulle brukes i den dødelige injeksjonen, ba den føderale dommeren Wendell Griffen om å sette en stopper for henrettelsene fordi det ikke er laget til bruk i henrettelser. Da fengselet kjøpte inn legemiddelet i sin tid, hadde selskapet satt som betingelse at det kun skulle brukes i forbindelse med akuttbehandling av innsatte.

Griffen utstedte fredag kveld en midlertidig forføyning for å stanse Arkansas fra å bruke giften, og det skal være høring i saken tirsdag, dagen etter at den første henrettelsen skulle funnet sted.

Tidligere på dagen fredag stanset delstatens høyesterett henrettelsen av 60-årige Bruce Ward, som etter planen skulle henrettes mandag. Han er dømt for drapet på en kvinne i 1989.

Arkansas har vært mye omtalt den siste tiden fordi delstaten hadde planer om «samlebåndshenrettelser», med sju dødsdømte som skulle henrettes datoene 17., 20., 24. og 27. april. Hastverket skyldes at fengselets medikamenter er i ferd med å gå ut på dato. Arkansas har ikke henrettet noen siden 2005 på grunn av komplikasjoner rundt loven om giftinjeksjon og problemer med å få tak i giften.