Prins Harry søkte profesjonell hjelp 20 år etter at han måtte være vitne til at moren ble gravlagt. Prinsesse Diana døde i en ulykke i 1997.

I et sjeldent åpenhjertig intervju med avisen The Telegraph snakker den 32 år gamle britiske prinsen ut om morens død.

– Min måte å håndtere det på var å stikke hodet i sanden og la være å tenke på moren min, fordi hvordan kunne det hjelpe? Det ville bare gjøre meg trist. Det ville ikke få henne tilbake, sier prinsen, som bare var 12 år gammel da prinsesse Diana døde i 1997.

Først som 28-åring oppsøkte Harry profesjonell helsehjelp etter oppfordringer fra andre, inkludert stor støtte fra sin eldre bror prins William.

– Det gikk 20 år hvor jeg ikke tenkte på det, og deretter to år med totalt kaos. Jeg visste ikke hva som var galt med meg, sier han.

Prinsen forteller at han i det siste på nytt har blitt stilt overfor sorgen over å miste moren og presset livet som kongelig fører med seg.

– Jeg vet for det meste ikke hvordan vi kongelige klarer å bevare forstanden. Jeg har ikke noen hemmeligheter, jeg har sikkert vært veldig nær et totalt sammenbrudd flere ganger, sier han.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.