– Nord-Korea respekterte ikke Kinas ønsker og deres høyt respekterte president når de gjennomførte oppskytingen av et mislykket missil i dag. Dårlig!, skriver Trump på Twitter noen få timer etter testen.

Det sørkoreanske militæret sier til nyhetsbyrået Yonhap at missilet ble skutt opp i provinsen Sør-Pyongan.

Ifølge CNN bekrefter en amerikansk tjenestemann at testen ble gjennomført i fylket Pukchang i Sør-Pyongan. Missilet skal ha eksplodert over land like etter oppskytingen. Ifølge tjenestemannen er det muligens snakk om en mellomdistanserakett av typen KN-17.

Også en ikke-navngitt kilde i det sørkoreanske militæret sier at lørdagens oppskyting er antatt å ha mislyktes, ifølge nyhetsbyrået AP. Kilden kom ikke med ytterligere informasjon, og kunne ikke bekrefte hvor langt missilet fløy, eller om det eksploderte like etter oppskyting.

Ytterligere tester

Raketten som ble testet lørdag skal være av den samme typen som den det nordkoreanske regimet testet tidligere i april. Amerikanske tjenestemenn har også omtalt den missiltesten som mislykket.

ABC News skriver at Nord-Korea så langt i 2017 har testet seks missiler.

Under Nord-Korea-møtet i FNs sikkerhetsråd fredag, truet USAs utenriksminister Rex Tillerson Nord-Korea med sanksjoner dersom landet gjennomfører ytterligere tester av atomvåpen. USA advarte om en mulig katastrofe hvis ikke mer gjøres for å stanse Nord-Koreas våpenprogram.

– Jeg ber dette rådet handle før Nord-Korea gjør det, sa Tillerson.

Katastrofale konsekvenser

Han tok til orde for nye økonomiske og diplomatiske sanksjoner mot Nord-Korea. Konsekvensene kan bli katastrofale hvis ikke mer gjøres for å stanse landets våpenprogrammer, advarte han.

Kina frykter på sin side konsekvensene hvis sanksjonene og diplomatiet ikke fører fram og konflikten leder til krig.

– Bruk av makt vil bare føre til større katastrofer, sa utenriksminister Wang Yi under møtet i Sikkerhetsrådet.

Japan protesterer

En talsmann for japanske myndigheter, Yoshihide Suga, sier lørdag at missiltesten er et klart brudd på resolusjonene til FNs sikkerhetsråd.

–Japan kan ikke akseptere provokasjoner fra Nord-Korea, sier Suga.

Japan har de siste ukene blitt mer og mer bekymret over et mulig angrep fra Nord-Korea. USA har de siste dagene understreket at det er best om konflikten med Nord-Korea løses på fredelig vis. Men amerikanerne holder fortsatt muligheten åpen for et militært angrep.

– Det er en mulighet for at vi kan ende med en stor, stor konflikt med Nord-Korea, sa president Donald Trump til nyhetsbyrået Reuters fredag.