De to venninnene fra Durham i Nordøst-England hadde reist i tre timer for å se konserten med deres store idol, Ariana Grande, skriver Bergens Tidende.

Et par minutter før konserten var ferdig bestemte de seg for å forlate plassene sine på balkongen og bevege seg mot utgangene for å unngå kø.

For å komme seg ut måtte de ned en trapp og gjennom et foajéområde mellom arenaen og Victoria stasjon, hvor eksplosjonen ifølge Daily mail gikk av.

På grunn av trengsel måtte de vente en liten stund med å gå ned trappen. Sekunder senere smalt det.

– Vi så ikke selve smellet, men lyset som kom derfra. Da sprang vi alt vi kunne til neste utgang, sier Erin Jones til Bergens Tidende.

Føler seg heldige

BT møter jentene ved Holiday Inn. De er fremdeles oppskaket, men forteller at de føler seg heldige,

– Heldigvis ble vi stående og vente i noen sekunder. Hvis vi hadde gått ut før, hadde vi vært akkurat der eksplosjonen skjedde. Vi var så heldige som vi kunne ha vært. Vi kunne ha mistet livet, sier Jones.

Abigail Lincoln forteller om kaotiske scener.

– Du blir helt overveldet. Du vet ikke hva som skjer. Smellet var fryktelig. Alle kom løpende og det ble bare kaos. Folk skrek, sier hun.

– Redde

Konsertbesøket var en bursdagsgave. Tirsdag ettermiddag reiser de hjem igjen til Durham. Å gå på konsert kommer ikke til å bli det samme i fremtiden.

– Vi kommer til å være veldig redde for å gå på konsert igjen, sier Jones.