Samtidig som identiteten til de mange unge ofrene begynte å bli kjent tirsdag, lette fortvilte foreldre fortsatt etter savnede tenåringer. 22 personer ble drept og 59 såret da en bombe gikk av ved Manchester Arena mandag kveld. Blant de sårede er minst tolv barn under 16 år.

Tirsdag pågrep politiet tre personer i Manchester-området, blant dem en 23-åring. Det er foreløpig ikke kjent hvilken forbindelse de eventuelt har til gjerningsmannen og angrepet.

Statsminister Theresa May opplyste samme dag at politiet mener å kjenne gjerningsmannens identitet, men de vil foreløpig ikke offentliggjøre navnet. Hun sier også at politiet forsøker å finne ut om personen handlet alene eller om han sto i ledtog med flere.

Flere amerikanske medier har navngitt en 22-åring som den angivelige gjerningsmannen, men de viser kun til ikke navngitte kilder. Britiske medier hadde tirsdag ettermiddag ikke identifisert noen mistenkte.

De døde: Georgina (18), Saffie (8) og John (26)

Hva skjedde? Dette vet vi om eksplosjonen

IS sier de sto bak

Den ytterliggående islamistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for det som beskrives som det verste terrorangrepet i Nord-England noensinne. Men i motsetning til opplysninger fra britisk politi, som mener angrepet ble utført av en selvmordsbomber, hevder IS at bomben ble utplassert på forhånd.

Bomben gikk av like etter at den amerikanske popstjernen Ariana Grande hadde avsluttet en konsert foran 21.000 tilskuere.

– Dette angrepet skiller seg ut ved en avskyelig og kvalm feighet, sa May på en pressekonferanse utenfor statsminsterboligen tirsdag.

Hun mener at angrepet var ment å ta livet av så mange som mulig ettersom bomben gikk av rett ved en av utgangene idet folk strømmet ut av konsertarenaen.

Les også: Denne saken kan du lese sammen med barna dine

Foto: AP

Varslet på Twitter

Allerede kort tid etter angrepet begynte det å versere en video på nettet der den angivelige gjerningsmannen hyller IS og varsler flere angrep.

Angrepet ser også ut til å ha blitt varslet på forhånd i to Twitter-meldinger.

«GLEMMER DERE TRUSSELEN VÅR? DETTE ER RETTFERDIG TERROR», lød teksten på den ene meldingen med emneknaggen #manchesterarena. Den andre var kun utstyrt med det svarte IS-flagget. Begge ble lagt ut fire timer før bomben gikk av.

May til Manchester

May holdt tirsdag krisemøte med Cobra, det britiske samordningsorganet i krisesituasjoner, før hun senere på dagen skulle møte politiet og lokale ledere i Manchester.

Storbritannia holder valg på nytt Parlament 8. juni, men som følge av angrepet har May varslet en pause i valgkampen inntil videre, noe også Labour og de andre partiene slutter opp om.

Ifølge eksperter var angrepet neppe knyttet til det britiske valget, men først og fremst situasjonen i Midtøsten, der IS kjemper for å beholde kontrollen over Raqqa i Syria og gamlebyen i irakiske Vest-Mosul.

Angrepet i Manchester fordømmes av en rekke europeiske ledere, som samtidig forsøker å dempe frykten for flere terrorangrep mot store folkeansamlinger, ikke minst konserter og festivaler, i løpet av sommeren.

I Tyskland har statsminister Angela Merkel avlyst et valgarrangement, mens Manchester United står over en pressekonferanse i Stockholm som skulle vært holdt i forbindelse med onsdagens finale i europaligaen mot Ajax.

I Paris blir Eiffeltårnet mørkelagt tirsdag kveld i en markering mot angrepet.

Britiske muslimer fordømmer Manchester-angrep

Britiske Islamsk Råd og flere andre muslimske grupper fordømmer terrorangrepet mot Manchester Arena og ber briter stå sammen for å støtte de rammede.

– Mine tanker og bønner går til ofrene og familiene deres. Dette er forferdelig, det er kriminelt, sier generalsekretær Harun Khan i Islamsk Råd.

Han sier også at han håper gjerningspersonene vil måtte stå til ansvar for det de har gjort, «både i dette livet og det neste».

En muslimsk hjelpeorganisasjon i Manchester-området, Human Appeal, samt to andre søsterorganisasjoner, skriver at de føler avsky for det de kaller en hatefull handling som har tatt livet av så mange uskyldige mennesker.