Jihadister feirer angrepet på London Bridge og Borough Market i den britiske hovedstaden, hvor seks har mistet livet og mange flere er såret.

Det forteller den private amerikanske etterretningsgruppen Site Intelligence Group, som overvåker jihadister på nettet, skriver Politiken.

Grupper på sosiale medier og andre kanaler som støtter IS, omtaler angrepet i London som «de svarte dager som vi har lovet, ifølge Rita Katz. Hun er sjefen for Site. Jihadister bruker også vendingen «ulvene har våknet», skriver Katz på Twitter.

En leid hvit varebil med tre gjerningsmenn kjørte lørdag kveld lokal tid på en menneskemengde midt på London Bridge.

Mennene fortsatte ifølge vitner angrepet til fots på nærliggende Borough Market. I alt er sju mennesker drept og minst 48 kjørt til fem forskjellige sykehus.

Det er ennå uvisst hvem som står bak angrepet og hva motivet er, men ifølge etterretningsgruppen Site Intelligence Group, oppfordret IS-støttespillere til drap på sivile forut for angrepet. «Kjør dem over med biler» var budskapet, og de spredte et bilde av en pistol, en kniv og en lastebil.

Politiet har drept tre menn som er mistenkt for å stå bak angrepet i London. Et angrep som kommer kort tid etter at en konsert med den amerikanske popstjernen Ariana Grande ble rammet av en bombe i Manchester, hvor minst 22 mistet livet.

Støtte fra hele verden etter terroren

Angrepet på London Bridge er det seneste i en lengre rekke av terrorhandlinger hvor terrorister har benyttet en lastebil eller lignende kjøretøy for å skade sivile. Berlin og Nice ble rammet av lignende angrep.

Både Det konservative partiet og Labour tar en pause i valgkampen som følge av terrorangrepet.

Statsminister Theresa May varslet i en tale søndag formiddag mottiltak mot terroren. - Det er på tide å si at nok er nok, sa May.