Politiet i den britiske hovedstaden opplyste fredag at 24 mennesker fortsatt er innlagt på sykehus etter brannen. Tilstanden er kritisk for tolv av dem.

Antallet bekreftede døde øker etter hvert som brannmannskapene gjennomgår den utbrente bygningen. Politisjefen i London, Stuart Cundy, har sagt han håper det endelige tallet ikke vil bli høyere enn hundre.

Vil ta flere uker

Brannvesenet vet ikke hvor mange døde som ligger i den utbrente boligblokken i London. Å søke gjennom bygningen vil ta flere uker.

Det er ikke ventet at det blir funnet flere overlevende i Grenfell Tower, sa Londons brannsjef Dany Cotton til TV-stasjonen Sky News torsdag.

– Omfanget og varmen fra brannen betyr at det ville vært et rent mirakel å finne noen i live.

Les også: May lover grundig etterforskning av storbrannen

For tidlig å si noe om årsak

Brannfolkene på stedet har omsider klart å slukke de siste flammene i bygget. Ifølge Cotton er det for tidlig å spekulere på årsaken til katastrofen.

Politiet i London har fra første stund gjort det klart at tallet på omkomne trolig vil stige når brannmannskaper etter hvert gjennomsøker den utbrente boligblokken i North Kensington.

Les også: - Et mirakel hvis flere blir funnet i live

Over 100 kan ha omkommet

Politisjefen i London, Stuart Cundy, utelukker ikke at over 100 kan ha mistet livet i brannen.

– Jeg håper inderlig at det ikke blir et tresifret tall, sier han.

Les også: – London-brannen var en varslet katastrofe

The Sun har gjennomført en omfattende kartlegging av hvem som bodde hvor i den 24 etasjer høye boligblokken Grenfell Tower, og avisen trykker fredag bilder av mange av de savnede.

Kartleggingen viser at de yngste bare var noen måneder gamle, mens de eldste var langt over 80 år. Det er også flere nasjonaliteter blant dem.

Les også: Tallet på døde etter London-brann stiger

The Sun gjengir også innholdet i telefonsamtaler noen av de savnede beboerne rakk å ha med sine nærmeste før hele boligblokken var overtent. Avisen trykker bilder av flere av dem, hentet fra sosiale medier.