De 30 som er bekreftet døde, inngår i tallet, opplyser Londons politisjef Stuart Cundy. Politiets opptelling baserer seg på opplysninger fra pårørende.

Han varsler samtidig at tallet på savnede – og dermed også omkomne – kan komme til å stige ytterligere. 19 personer er fortsatt innlagt på sykehus, og tilstanden er kritisk for ti av dem, opplyser kilder i helsevesenet lørdag.

Cundy har tidligere sagt at han håper det endelige tallet ikke vil bli høyere enn hundre.

Krevende redningsarbeid

Å lokalisere og identifisere alle de døde fra branninfernoet i den 24 etasjer høye blokka kan komme til å ta ukevis. Bygningen hadde rundt 600 beboere totalt. Politisjefen sier det også kan ha vært personer i blokka som politiet ikke vet om. Søket etter omkomne ble i en periode midlertidig stanset av sikkerhetshensyn, men er lørdag ettermiddag i gang igjen. Redningsarbeiderne har klart å ta seg helt opp på taket av den utbrente blokka.

Brannen brøt ut onsdag og spredte seg raskt i blokka, som rommet kommunale boliger. Brennbare kledningsplater er blitt pekt ut som en faktor som kan ha bidratt til at brannen utviklet seg så raskt.

Cundy lover en grundig etterforskning av årsakene til infernoet.

Hissig debatt

En hissig debatt om brannsikkerhet og innsparingstiltak er brutt ut i kjølvannet av tragedien, og har satt statsminister Theresa May under sterkt press. Hun skulle lørdag møte overlevende.

May unnlot å dra til pårørendesenteret for å besøke ofre for brannen før helgen, årsaken skal ha vært sikkerhetshensyn. Men sikkerheten var god nok for dronning Elizabeth, som fredag tok med seg prins William for å møte overlevende.

Fredag kveld demonstrerte rundt 500 personer mot myndighetene, med krav om bedre brannsikkerhet. Også lørdag er det planlagt demonstrasjoner.