Flere tusen demonstranter har samlet seg i Hamburg i forkant av G20-toppmøtet. Torsdag kveld meldes det om sammenstøt mellom politi og enkelte av demonstrantene. I tillegg til vannkanoner har politiet brukt pepperspray, ifølge nyhetsbyrået AP.Les også: Trump har ankommet Hamburg

Sammenstøtene skal ha skjedd etter at politiet ba enkelte av demonstrantene, som hadde på seg svarte masker, om å ta av seg maskene.

Politiet i Hamburg skriver på Twitter at de ønsker å skille de demonstrantene det gjelder fra resten av de oppmøtte.

Politiet brukte vannkanoner mot demonstranter i forkant av G20-toppmøtet i Hamburg torsdag kveld. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Noen av de maskerte demonstrantene knuste vinduer på politiets biler med flasker og murstein. Sammenstøtene brøt ut ikke lenge etter at demonstrasjonen startet, nær Hamburgs ukentlige fiskemarked.

Venter sammenstøt

Myndighetene i Tyskland venter opptil 100.000 demonstranter under det to dager lange G20-toppmøtet som starter fredag, og bringer toppledere som USA-president Donald Trump, Russlands Vladimir Putin, Kinas Xi Jinping og flere andre til Hamburg.

20 000 politifolk utstyrt med opprørsutstyr, pansrede kjøretøyer, helikoptre og overvåkningsdroner er utstasjonert på områdene der arrangementer i forbindelse med toppmøtet finner sted. Møtet er det største internasjonale arrangementet byen har vært vertskap for.

Sammenstøt natt til tirsdag

Natt til tirsdag ble fem personer skadd i demonstrasjoner. Også da måtte tysk opprørspoliti benyttet seg av vannkanoner og pepperspray.

Rundt 30 demonstrasjoner er kunngjort på forhånd, organisert av alt fra globaliseringsmotstandere, miljøaktivister, fagforeninger, studenter og kirkegrupper.

De fleste av dem ventes å være fredelige, men flere vil også bli ledet av radikale venstreorienterte eller anarkistiske militante demonstranter kjent som «black bloc»-aktivister. Disse har tradisjon for å havne i sammenstøt med politiet og kaste steiner, flasker eller fyrverkeri.