EU uttrykker bekymring for forslaget. Ifølge nyhetsbyråene AP og Reuters vil det heller ikke falle i god jord hos USAs president Donald Trump. Om loven blir vedtatt vil den begrense Trumps mulighet til å på egen hånd fjerne eller lette sanksjoner mot Russland.

I lovforslaget heter det at presidenten ikke kan endre på sanksjoner mot Russland uten Kongressens samtykke. Om Trump foreslår tiltak som er en markant endring i den amerikanske politikken overfor Russland, må han ifølge utkastet legge fram en rapport for Kongressen. Deretter vil medlemmene ha 30 dager på seg til å godkjenne eller avvise presidentens forslag.

– På grunn av de mange overtredelsene fra Russland, og president Trumps manglende evne til å gjøre noe med det, er en sterk sanksjonslov slik som Demokratene og Republikanerne nettopp ble enige om, helt avgjørende, sier Demokratenes leder Chuck Schumer.

USA har innført en rekke sanksjoner mot Russland. I midten av juni vedtok Senatet sanksjoner mot Russland som en reaksjon på russisk innblanding i valget i fjor.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner mener russiske myndigheter sto bak en omfattende kampanje for å prøve å få Trump valgt til president. Én av metodene som skal ha blitt brukt, var dataangrep rettet mot Det demokratiske partiet.