* Ved 17-tiden torsdag kjørte en varebil inn i folkemengden på hovedgaten Las Ramblas i Barcelona i Spania. Senere på kvelden aksjonerer politi mot et terrorangrep i Cambrils, en havneby som ligger ca. 11 mil vest for Barcelona.

* Status fredag ettermiddag er at 14 personer er bekreftet omkommet. Over 130 personer er såret. Ofrene kommer fra til sammen 34 land.

* To personer ble pågrepet torsdag, mens en tredje og en fjerde person er blitt pågrepet i løpet av fredag. De to siste personene er blitt pågrepet i byen Ripoll. Den antatte sjåføren er på frifot. I tillegg skal en person være skutt og drept av politiet. Denne siste hendelsen synes ikke å ha noe med selve terroraksjonen å gjøre.

* IS hevder å stå bak angrepet.

* Den antatte sjåføren mistenkes for å være en 17 eller 18 år gammel gutt. Han er navngitt av flere medier, og skal være lillebror av mannen som tidligere ble etterlyst av politiet. Sistnevnte har forklart at hans identietspapirer er stjålet og brukt til å leie den akutelle varebilen.

* Åtte timer etter terroren i Barcelona kom det meldinger om et nytt angrep, nå i havnebyen Cambrils. Fem personer ble skutt og drept av politiet etter et mislykket forsøk på å kopiere angrepet i Barcelona.

* Seks personer ble skadd i angrepet, blant dem en politimann.

* Katalanske myndigheter sier det er en klar sammenheng mellom de to angrepene.

* En eksplosjon rundt 200 kilometer sørvest for Barcelona er sjekket ut av saken. En gasseksplosjon førte til at et hus ramlet sammen og en person ble drept.

* Utenriksdepartementet har ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet av terrorangrepene.

* Det er minst 34 nasjonaliteter blant de drepte og sårede, inkludert personer fra Spania, Frankrike, Tyskland, Nederland, Algerie, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungarn, Peru, Romania, Irland, Hellas, Cuba, Makedonia, Italia og Kina.

* Så langt er tre tyskere, en italiener og en belgier bekreftet drept. 26 franske borgere er blant de sårede.

Dette vet vi ikke:

  • Det er fortsatt ikke sikkert hvor mange personer som står bak angrepet i Barcelona.

  • Motivet for angrepet er ukjent.

  • Politiet sier at de ikke vet om personen som sto bak angrepet i Barcelona er blant de drepte etter aksjonen i Cambrils.

Er du i nærheten? Send oss en e-post til webred@adresseavisen.no eller ring oss på 464 07 200.