Forslaget kommer fra USA som tok initiativ til møtet sammen med Japan etter en telefonsamtale mellom de to lands presidenter. Nyhetsbyrået Reuters har sett erklæringen, som også oppfordrer alle land til å «raskt og fullt» implementere FNs sanksjoner mot Nord-Korea.

Det er bare noen uker siden Sikkerhetsrådet valgte å stramme inn sanksjonene mot Nord-Korea etter flere nye prøveoppskytninger av ballistiske missiler.

Mellomdistanseraketten som ble skutt opp over Nord-Japan tirsdag, brakk i tre deler før den falt ned i Stillehavet om lag 1.200 kilometer øst for øya Hokkaido.

– Den siste prøveoppskytingen er en krigsøvelse som første trinn i den militære operasjonen til den nordkoreanske hæren i Stillehavet, og et betydningsfylt forspill for å ta Guam, sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

President Donald Trump sier verden har hørt Nord-Koreas siste melding høyt og tydelig.

– Trusler og destabiliserende handlinger bare øker det nordkoreanske regimets isolasjon i regionen og blant alle nasjoner i verden. Alle utfall ligger nå på bordet, uttaler Trump.