Borgermester Eric Garcetti sa til reportere at brannen, som brøt ut fredag ​​og lyste opp åsene rundt den nordlige forstaden Burbank over natten, allerede har svidd av 20.000 mål.

Rundt 30 hus har brent ned, og nesten 700 boliger i ulike deler av byen og nærliggende Glendale er evakuert, ifølge Reuters.

Mer enn 500 brannmenn er satt inn i slokkingsarbeidet, mens ytterligere 100 som ble sendt til Houston i Texas for å hjelpe til med redningsarbeidet etter uværet der, er bedt om å returnere.

Bekymret for vinden

Brannen brøt ut mens amerikanerne har langhelg og en kraftig varmebølge har rammet den vestlige delen av landet. Den har fått kallenavnet La Tuna etter området der den brøt ut fredag.

Myndighetene sier at de er mest bekymret for vinden fordi den gir næring til flammene som sprer seg raskt i alle retninger.

Rundt 65 mil lenger nord i California har den såkalte Ponderosa-brannen lag et område på rundt 15 kvadratkilometer i aske.

California guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand, noe som gir ham anledning til å hente inn flere ressurser for å takle ilden.

Brann truer kjempetrær

Myndighetene sier at en brann nær Yosemite National Park øst for San Francisco truer en skoglund med mer enn 2.700 år gamle kjempesequoiaer.

I Nelder Grove står det 106 slike mammuttrær, inkludert en av verdens største – Bull Buck – som rager 75 meter opp i lufta. Det er uklart om noen av trærne har fått brannskader.

Brannmannskapet opplyser at en mengde andre trær allerede er døde og hindrer slokkingsarbeidet i området som dekker mer enn 20 kvadratkilometer.

I San Francisco har transportmyndighetene valgt å redusere hastigheten på offentlig kommunikasjon grunnet fare for solslyng. Fredag ble det satt varmerekord i byen da det ble målt 41,1 grader i sentrum.