En del av bygningen beskrives som totalskadd, med sammenrast tak. I en annen del av bygningen er det røyk- og vannskader, mens det i en tredje del ser ut til å ha gått bra uten større skader, opplyser vaktleder Ulf Jacobsen i Nerikes brannvesen til TT.

Det foreligger ingen meldinger om personskader, og politiet har så langt ikke slått fast hvordan brannen oppsto.

– I startfasen etterforsker vi dette som ildspåsettelse. Det dreier seg om store verdier og da er det riktig å bruke denne benevnelsen. Det skal jo ikke begynne å brenne av seg selv, og da innleder vi etterforskningen som ildspåsettelse, sier vaktleder Kenneth Johannesson i Bergslagen politidistrikt.

Nødetatene mottok melding om brannen noen minutter etter klokken 2 natt til tirsdag. Ifølge de første meldingene dreide det seg om bilbrann. Men det var et annet bilde som møtte brannmannskapene da de kom fram til moskeen.

– Vi har ikke sett noen biler. Men vi fikk snart flere meldinger, og da forsto vi at det var en omfattende brann, sier Jacobsen.

Flere brannbiler var på stedet gjennom natten for å slukke flammene. Ved 6.30-tiden var det fortsatt flammer i deler av bygningen, men brannvesenet har håp om at deler av moskeen kan reddes.

Slukningsarbeidet kommer til å pågå utover dagen, og det blir gjennomført tekniske undersøkelser når temperaturen etter brannen har falt, skriver Expressen.

I morgentimene tirsdag planlegger politiet å holde pressekonferanse for å informere om hva man vet så langt og hva som skal skje videre.