- Vi har et alarmsystem som varsler meg og brannvesenet om det er røyk i lokalene til hotellet. Jeg fikk melding klokken halv fire i natt. Jeg bor like i nærheten og løp ned til hotellet. Det brant på utsiden i veggen som ligger mot jernbanestasjonen. Jeg hentet fire brannslokkingsapparat og fikk slokket flammene, forteller hotelleier Ronny Juhlin.

Hørtes alvorlig ut

Ifølge Östersunds-Posten skal det ha stått flammer oppetter fasaden på hotellet. Det skal først ha hørtes svært alvorlig ut med åpne flammer fra fasaden, uttalte nestleder Callis Blom ved Åre redningstjeneste til Östersunds-Posten.

- Nå ble det mindre dramatisk enn det kunne ha blitt. Brannvesenet sier at om det hadde gått 5 til 10 minutter til før slokkingen hadde begynt, kunne det blitt vanskelig å få bukt med flammene. Nå var det heldig at jeg bor så nær hotellet, sier Juhlin.

Hotelleier Ronny Juhlin rykket raskt ut og begynte å slokke brannen som oppstod i fasaden bak til venstre på bildet. Foto: Marianne Tønset (arkiv

Rykket ut fra Meråker

Ifølge brannvakta i Nord-Trøndelag rykket brannvesenet i Meråker ut før klokka fire i natt. Åre redningstjeneste kommenterte at så fort brannvesenet fra Meråker var på plass, hadde de godt med ressurser til å takle brannen. Klokka fem skal flammene ha vært slukket.

- Det er flott at samarbeidet mellom brannmannskap i Meråker og på Storlien er så bra. De var raskt på stedet og fikk bekreftet at det ikke ble store skader, sier Juhlin.

De ansatte ved hotellet gjennomgår brannvernkurs hvert år.

Det var åpne flammer på veggen på utsiden av hotellet. Foto: Ronny Juhlin

Ingen skadet

Nestleder i Åre redningstjenste uttalte til Östersunds-Posten at ambulanse og politi kom raskt til stedet, men det var ingen som ble skadet i brannen. Noe vegger måtte brannvesenet rive for å komme til brannen. Brannvesenet vil være igjen på Storlien for å få luftet ut lokalene tilstrekkelig. Det var ingen gjester på hotellet da brannen startet.

Politiet undersøker

Politiet vil foreta undersøkelser for å finne årsak til brannen.

- Det er ingen ting å se som gir en pekepinn på årsak til at det begynte å brenne. Vi får tro det var et uhell, sier Juhlin.

Hotellet holder åpent som vanlig.