Blant de nylig frigitte Kennedy-dokumentene finnes det et skriv datert 26. november 1963 skrevet av CIA-sjef James Angleton til FBI-sjef J. Edgar Hoover.

Her skriver Angleton at oppringeren sa at «Cambridge News-journalisten skulle ringe den amerikanske ambassaden i London med store nyheter, for så å legge på».

Telefonsamtalen fant sted 22. november 1963, kun 25 minutter før Kennedy ble drept i Dallas i Texas.

Journalisten som meldte om samtalen blir beskrevet som en jordnær og lojal person, men Anna Savva, en nåværende Cambridge News-journalist sier avisen ikke kan bekrefte at samtalen fant sted.

– Vi har ikke noe om dette i arkivene våre, og ingen her kjenner til navnet på personen som tok telefonen, sier Savva.

Tulleoppringing

Det er uvisst om samtalen er knyttet til hendelsen i USA eller om det bare var en tulleoppringing på et beleilig tidspunkt.

CIA sier en rekke mennesker i Storbritannia mottok lignende telefoner foregående år, på tidspunkter som var merkelig bemerkelsesverdige. Spesielt i forbindelse med den såkalte «profumoaffæren», en politisk skandale i Storbritannia på 1960-tallet.

John Profumo var forsvarsminister i statsminister Harold MacMillans konservative regjering, til det ble kjent at han hadde hatt et forhold til den prostituerte Christine Keeler. Skandalen ble ikke mindre ved at Keeler også hadde den sovjetiske spionen Eugene Ivanov på kundelista.

Konspirasjonsteoretiker

Skrivet ble offentliggjort allerede i juli, men ble ikke skrevet om i britiske medier før flere dokumenter ble offentliggjort torsdag. Telefonsamtalen ble først skrevet om av Michael Eddowes, en Kennedy-konspirasjonsteoretiker, på 80-tallet. Eddowes var en britisk advokat som hevdet han satt på CIA-dokumenter som omtalte samtalen.

Det samlede materialet rundt drapet i Dallas inneholder mer enn 3.100 dokumenter og hundretusenvis av sider som aldri er sett av publikum. Torsdag ble nærmere 2.900 dokumenter frigitt.