Da hotelleier Ronny Juhlin fikk varsel om brann løp han ned til hotellet og startet slokkingen. Brannmannskap fra Åre og Meråker kom etter hvert til og fikk kontroll. Kjapp reaksjon fra hotelleieren førte til at det ble mindre dramatisk enn det kunne ha blitt. Brannvesenet har sagt at om det hadde gått 5 til 10 minutter til før slokkingen hadde begynt, kunne det blitt vanskelig å få bukt med flammene.

Les også: Hotelleier rykket ut og slokket brannen

Brukt som søppelbøtte

De foreløpige tekniske undersøkelsene som er gjort sier at brannen startet i en blomsterpotte som stod ved en benk utenfor hotellet.

- Det ser ikke ut som det er tilført væske. Blomsterpotten er tydeligvis brukt som søppelbøtte. Dersom det ikke dukker opp nye ting i den tekniske sluttrapporten, eller nye vitner melder seg, er det sannsynlig at denne saken henlegges. Det er vanskelig å si om dette ble gjort med vilje elle rikke, sier etterforskningleder i politiet i Östersund Agneta Brovinius.

Tok fyr i benken

Les også: Etterforsker mistenkelig hotellbrann på Storlien

Undersøkelsene tyder på at brannen har startet i blomsterpotten og så spredt seg til benken den stod ved. derfra har flammene tatt tak i veggen på hotellet.

Les også: Bolighus brant ned til grunnen i Meråker

Politiet har etterforsket saken der anmeldsen gikk på forsøk på mordbrann. Det var ingen overnattingsgjester på hotellet den natten det brant.

Les også: - Det som har skjedd er merkelig