Jeffrey Feltman er den mest høytstående FN-representanten som har besøkt Nord-Korea siden 2010. Han oppfordrer det lukkede landet til å holde kommunikasjonskanalene åpne. I løpet av sine fire dager i Nord-Korea møtte han både utenriksminister Ri Yong-ho og viseutenriksminister Pak Myong-kuk.

FN sier Feltman og de to ministrene er enige om at situasjonen på Koreahalvøya er «det mest anspente og det farligste freds- og sikkerhetsspørsmålet i verden i dag».

– Med henvisning til hvor viktig det er å unngå feilberegninger og holde kanalene åpne for å unngå konflikt, understreket Feltman at det internasjonale samfunnet, som er skremt av den økende spenningen, forplikter seg til å oppnå en fredelig løsning på Koreahalvøya, heter det i en uttalelse fra verdensorganisasjonen.

– Kun en diplomatisk løsning, oppnådd gjennom åpenhjertig dialog, er mulig, legger Feltman til.

Tidligere kunngjorde det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea, KCNA, at «USAs fiendtlige politikk overfor Den demokratiske republikken Korea og atomutpressingen har skylden for den spente situasjonen». Men byrået la samtidig til at landet er enig med FN om «normalisering av kommunikasjonen gjennom besøk på ulike nivåer».

Noen mulighet for et møte med Kim Jong-un ble ikke nevnt. Den nordkoreanske lederen har trappet opp det utarmede landets atom- og missilprogrammer de siste årene. Målet er å utvikle stridshoder som kan nå det amerikanske fastlandet.