– Kontakten som har pågått, har endt i en permanent våpenhvile, en avtale om å stanse blokaden og å garantere at Gazastripens krav og behov vil bli møtt, sier en palestinsk tjenestemann, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

En talsmann for Hamas sier til nyhetsbyrået Reuters at det vil komme en offisiell kunngjøring fra Egypt, hvor avtalen ble fremforhandlet.

– En avtale har blitt inngått mellom de to partene og vi venter på en kunngjøring fra Kairo for å finne ut starttidspunktet for implementeringen av avtalen, sier Sami Abu Zuhri.

To egyptiske tjenestemenn bekrefter også at Egypt innen klokken 19 norsk tid vil kunngjøre en ny avtale om våpenhvile mellom palestinerne og israelerne.

Det var ingen umiddelbar kommentar fra den israelske regjeringen.

Ifølge den palestinske tjenestemannen vil Palestinas president Mahmoud Abbas gi ytterligere detaljer i en tale fra sitt kontor på Vestbredden klokken 18 norsk tid.

Ba om gjenopptakelse

– Egypt har informert oss om at Israel har akseptert et palestinsk forslag til våpenhvile, sier Khaled al-Batsh, som representerer gruppen Islamsk jihad i de indirekte samtalene i Egypt, ifølge nyhetsbyrået DPA.

De egyptisk-ledede forhandlingene om en mer permanent våpenhvile brøt sammen den 19. august etter at ildutvekslingen mellom Gazastripen og Israel tok til igjen etter ni rolige dager. De egyptiske meklerne ba lørdag den israelske og palestinske delegasjonene om å gjenoppta forhandlingene.

– Forhandlingene endte med en avtale som uttrykker vårt folks motstand og en seier for motstanden, skriver Hamas-nestlederen i eksil, Mussa Abu Marzuk, på sin Facebook-side.

Den palestinske tjenestemannen sier til AFP at våpenhvileavtalen hadde blitt sluttført etter 48 timers med intensivt skyttediplomati av lederen for den palestinske delegasjonen, Azzam al-Ahmed.

– I løpet av de siste 48 timene har han vært i skytteltrafikk mellom ledere i Hamas, Islamsk jihad, alle fraksjonene og egyptiske ledere, sier talsmannen.

Sju uker med konflikt

Israel satte i gang en offensiv på Gazastripen den 8. juli, som svar på rakettangrep fra Gazastripen.

– I dag er den 50. dagen av operasjon Protective Edge. Våre soldater er fortsatt forberedt på å forvare Israel fra enhver trussel, skrev den israelske hæren på sin Twitterkonto klokken 15.09 norsk tid.

Mer enn 2100 palestinere og 68 personer på israelsk side har blitt drept i den sju uker lange konflikten. (