Den amerikanske smittevernmyndigheten CDCs retningslinjer innebærer videre at helsepersonell som skal håndtere ebola, kurses og viser at de kan håndtere beskyttelsesutstyret som skal sørge for at de ikke kommer i kontakt med viruset.

En overordnet skal i sin tur føre tilsyn med bruken av slikt utstyr, som nå omfatter både kjeledress og engangshetter, for å sikre at prosedyrene blir fulgt.

Hovedformålet er at legene, sykepleierne og teknikernes hud overhodet ikke kommer i kontakt med pasienter som er smittet av ebola. Det dødelige viruset kan overføres gjennom direkte kontakt med kroppsvæsker og vev, men ikke gjennom luften.

De gamle retningslinjene var basert på Verdens helseorganisasjons (WHO) anbefalinger, som innebærer bruk av masker eller beskyttelsesbriller, men som tillater at noe hud blotstilles.

Blødningsfeberen har kostet mer enn 4.500 mennesker livet i Vest-Afrika. I USA er bare tre mennesker hittil blitt diagnostisert med ebola. De tre er en liberier som døde i Dallas i delstaten Texas 8. oktober, og to av sykepleierne som behandlet ham.