– Jeg så et par svarte støvler komme mot meg, forteller 16-åringen Shahrukh Khan fra sykehuset Lady Reading i Peshawar til nyhetsbyrået AFP.

Khan ble skutt i begge beina, og han gjemte seg deretter under en pult for å overleve:

– Mannen med støvlene fortsatte å se etter elever og sende kuler inn i kroppene deres. Jeg lå så stille jeg kunne og lukket øynene, og jeg ventet på å bli skutt igjen, forteller Khan.

– Kroppen min ristet. Jeg så døden så nære, og jeg kommer aldri til å glemme de svarte støvlene – det føltes som om det var døden som kom mot meg, sier 16-åringen.

Begynte å skyte umiddelbart

Fortvilte foreldre flokket seg tirsdag ettermiddag og kveld sammen utenfor Lady Reading-sykehuset, der ambulanse etter ambulanse ankom med døde barn i skoleuniformer gjennomvåte av blod.

– Gud, hvorfor tok du min sønn fra meg? Hvilken synd står mitt barn og alle disse barna bak, spurte moren til en 12-åring som ble drept i angrepet.

De fleste av de døde elevene er ifølge CNN mellom 12 og 16 år gamle. I tillegg til 132 barn ble ni ansatte ved skolen drept, opplyser talsmann for det pakistanske militæret Asim Bajwa. Han forteller at angriperne aldri fremmet noen krav, og at de umiddelbart begynte å skyte barn da de stormet skolen.

– De tok ingen gisler i starten, de begynte å skyte i gangen, sier Bajwa ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hevn mot militæret

Til sammen rundt 500 elever og lærere skal ha vært til stede da de væpnede mennene, kledd i militæruniformer, gikk til angrep. Elevene på skolen er hovedsakelig barn av militæransatte og soldater i hæren, og flere av lærerne er gift med militært personell.

Talibans pakistanske fløy tok raskt på seg ansvaret for angrepet. Angrepet var hevn for den pakistanske hærens militæroffensiv mot det som lenge har vært Taliban- og al-Qaida-opprøreres fristed i Nord-Waziristan.

– Vi angriper skolen fordi hæren angriper våre familier. Vi vil at de skal føle vår smerte, sa talsmann Muhammad Umar Khorasani i den pakistanske fløyen av Taliban til AFP mens angrepet fortsatt pågikk.

Dødeligste terrorangrepet noensinne

Angrepet var over om lag åtte timer etter at det begynte. Ni Taliban-krigere som deltok i angrepet mot skolen, er døde, opplyser en kilde i det pakistanske forsvaret til nyhetsbyrået Reuters. Men det er også meldt om at det er seks drepte Taliban-angripere, og det er derfor fortsatt uklart hvor mange som faktisk deltok.

Tallet på antall døde, 141, gjør tirsdagens terrorangrep til det dødeligste i Pakistan noensinne. Statsminister Nawaz Sharif kaller massakren en nasjonal tragedie. Han reiste til Peshawar da omfanget av angrepet ble klart.