Verden har reagert med avsky mot hendelsen der væpnede menn kledd i militæruniformer stormet skolen i den nordvestlige byen Peshawar og gikk fra rom til rom mens de skjøt og drepte barn. 141 mennesker ble drept og 125 såret.

Innen tirsdag kveld var mange av ofrene fulgt til graven. Resten av begravelsene ventet onsdag.

På sykehuset Lady Reading hadde fortvilte foreldre stimlet sammen mens de så sine egne sårede barn ankomme sykehuset i blodige skoleuniformer.

Sajid Khan, onkelen til ett av ofrene, sier til nyhetsbyrået AFP at den 10 år gamle nevøen hans hadde planer om å bli lege, men at Gud isteden plasserte ham i en kiste.

– Vi kan ikke hevne terroristene, men vi ber om at Allah gjør det, sier han.

Hevn

Taliban i Pakistan (TTP) har tatt på seg ansvaret for angrepet og har sagt at det var hevn for en stor militæroffensiv mot opprørerne i regionen.

Skolen som ble angrepet var ledet av hæren og elevene er hovedsakelig barn av militæransatte og soldater i hæren. Barn og unge mellom 10 til 18 år går på skolen.

Den pakistanske regjeringen og militæret har i etterkant av angrepet bekreftet sin vilje til å bekjempe gruppen som har drept tusenvis siden den startet opprøret i landet i 2007.

Landets statsminister Nawaz Sharif har kalt hendelsen «en nasjonal tragedie utløst av villmenn».

Jaktet på elever

Overlevende Shahrukh Khan, som dukket under pulten sin sammen med klassekamerater da fire væpnede menn stormet inn i klasserommet, beskriver hvordan han spilte død etter å ha blitt skutt i begge beina.

– Jeg så et par svarte støvler komme mot meg. Denne fyren jaktet sannsynligvis på elever som gjemte seg under benkene, sier 16-åringen til nyhetsbyrået AFP fra sykehusengen på Lady Reading.

– Kroppen min skalv. Jeg så døden så nær og jeg vil aldri glemme de svarte støvlene som kom mot meg, sier han.

Afghansk Taliban fordømmer

Afghansk Taliban gikk etter angrepet mot skolen ut og fordømte handlingen fra de islamistiske opprørerne.

– De tilsiktede drapene på uskyldige mennesker, barn og kvinner går mot det grunnleggende i islam og disse kriteriene må tas hensyn til av alle islamske partier og enhver islamsk regjering, sier Zabihullah Mujahid, en av talsmennene i Taliban i Afghanistan.

Pakistansk og afghansk Taliban er atskilt, men samarbeider på tvers av landegrensene. Begge de to forgreiningene jobber for å styrte regjeringene i sine respektive land, for så å etablere en islamsk stat.

USA lover støtte

USAs president Barack Obama gjentok tirsdag landets støtte til Pakistans forsøk på å bekjempe terrorismen i landet og var blant de internasjonale lederne som fordømte angrepet.

Amerikanske tjenestemenn sier anonymt tirsdag at de nå forventer at pakistanske sikkerhetsstyrker viser tøffere handling mot Taliban. Militæret har lenge blitt anklagd for å være for skånsom mot islamistiske militante personer.

Statsminister Narendra Modi i India, som er Pakistans naboland og bitre rival, opplyser at han har ringt Sharif for å gi sine kondolanser.

– India står sammen med Pakistan i kampen mot terror. Jeg sa til statsminister Sharif at vi er klare til å tilby all hjelp i denne sorgens stund, skriver Modi på Twitter.

En mann tenner lys for ofrene for skolemassakren i Peshawar i Pakistan tirsdag. Foto: Akhtar Soomro / Reuters / NTB scanpix