Sterk vind, dårlig sikt og høye bølger gjorde redningsaksjonen i Adriaterhavet svært vanskelig, men italienske og greske helikoptre gikk i skytteltrafikk og heiste opp passasjerer fra Norman Atlantic.

En gresk mann omkom etter å ha falt i vannet under evakueringen, men det er ellers ikke meldt om omkomne eller skadde etter brannen.

Brøt ut på bildekket

I morgentimene mandag var 335 mennesker evakuert fra ferja, mens 143 passasjerer og besetningsmedlemmer fortsatt befant seg om bord, ifølge det italienske sjøforsvaret.

Dramaet begynte da det brøt ut brann på ferjas bildekk i 5-tiden norsk tid søndag morgen. Desperate passasjerer måtte forflytte seg stadig høyere opp på dekkene mens brannen raste og varmen tiltok.

Skal slepes

Redningsaksjonen styres av italienske myndigheter, og ifølge den greske sjøfartsministeren Miltiadis Varvitsiotis skal ferja trolig slepes til Brindisi eller Otranto i Italia.

Sju handelsfartøy omringet natt til mandag ferja i et forsøk på å skjerme den mot vinden og bølgene, mens fire greske og italienske slukkefartøy kjempet mot flammene.

Taubåter spylte sjøvann akter og midtskips på ferja og brannen som brøt ut på bildekket var under kontroll.

Ferja var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona da brannen brøt ut.

Brannen om bord i ferja Norman Atlantic nord for Korfu var i morgentimene mandag under kontroll, men det befant seg fortsatt 281 mennesker om bord. Foto: Reuters / NTB scanpix
Kartet viser posisjonen til Norman Atlantic. Ferja er det grønne fartøyet til venstre i den røde sirkelen. Italia i vest, Albania i øst. Foto: SKJERMDUMP/VESSELFINDER
Ferja Norman Atlantic var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona. Foto: NTB SCANPIX