Gå til mobilutgaven
forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

Ber Trump slutte å spille Stones-sanger

New York (NTB-AP): Rolling Stones liker ikke å bli assosiert med Donald Trump og ber ham slutte å spille sangene deres på valgkamparrangementer.

North Carolina trues med kutt i statsstøtten

Washington (NTB): USAs justisdepartementet advarer delstatsmyndighetene i North Carolina om at de vil tape millioner av dollar i statsstøtte om ikke de omgjør loven som tvinger transpersoner til å velge toalett etter biologisk kjønn.

Kraftig nedgang i antisemittisk vold

Jerusalem (NTB-DPA): Omfanget av antisemittisk vold i verden var i 2015 på sitt laveste nivå det siste tiåret, ifølge et forskningssenter ved universitetet i Tel Aviv.

Unntakstilstand på grunn av storbrann i Canada

Fort McMurray (NTB-DPA): Den canadiske provinsen Alberta har erklært unntakstilstand på grunn av den store skogbrannen som herjer landets viktigste oljeregion.

Hacker: – Lett å bryte seg inn på Clintons epostserver

Washington (NTB): Den beryktede hackeren «Guccifer» hevder han flere ganger – og på enkelt vis – tok seg inn på Hillary Clintons private epostserver i 2013.

Etterretningssjef mener IS kan utføre «Paris-angrep» i USA

Washington (NTB-AFP): USAs øverste sjef for etterretning, James Clapper, sier at ekstremistgruppen IS er i stand til å gjennomføre et terrorangrep lignende det i Paris mot USA.

NATOs nye øverstkommanderende lover streng linje overfor Russland

Mons (NTB-AFP): General Curtis Scaparrotti, som onsdag overtok som øverstkommanderende i NATO, sier han vil «styrke» forsvarsalliansens stilling i Øst-Europa.

Australias mest ettersøkte jihadist drept i Nord-Irak

Sydney (NTB-DPA): Islamisten Neil Prakash, som er blitt koblet til flere planlagte terrorangrep i Australia, er drept i et amerikansk luftangrep mot IS i Nord-Irak.

Trump vil samle Republikanerne

Oslo (NTB-Are Føli): Donald Trump lover å samle Det republikanske partiet etter en opprivende nominasjonskamp som nå ser ut til å være over.

Avtale om våpenhvile i Aleppo

Washington (NTB-AP-AFP): USA og Russland har overtalt Syrias regjering og moderate opprørere til å godta våpenhvile i den krigsherjede storbyen Aleppo, ifølge USAs utenriksdepartement.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus