Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

  •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Hamas-sjef: Ledelsen visste ikke om tenåringsdrap

Tel Aviv (NTB-DPA): Trippeldrapet på tre israelske tenåringer på Vestbredden i juni ble utført uten at Hamas-ledelsen kjente til det, ifølge bevegelsens leder, Khaled Meshaal.

Kraftig oppgang for Moderaterna på ny måling

Stockholm (NTB-TT): Statsminister Fredrik Reinfeldts parti Moderaterna bykser fram 4 prosentpoeng til 23,4 prosents oppslutning på Demoskops augustmåling.

Lastebilkolonne på vei tilbake til Russland

Donetsk (NTB-Reuters-AFP): De første lastebilene i den russiske kolonnen som fredag kjørte inn på ukrainsk territorium, har krysset grensen tilbake til Russland, bekrefter OSSE.

To sivile drept i artilleriangrep i Donetsk

Donetsk (NTB-AFP): To sivile er drept i artilleriangrep i den opprørskontrollerte byen Donetsk i Øst-Ukraina, melder nyhetsbyrået AFP.

Roligere i Ferguson

Ferguson (NTB-Reuters): Protestene i St. Louis-forstaden Ferguson mot politidrapet på en svart tenåring, var roligere fredag kveld mens nasjonalgarden startet sin tilbaketrekning.

Sunnier trekker seg fra samtaler etter angrep i Irak

Baquba (NTB-AFP-Reuters): To framtredende sunnimuslimske politikere har trukket seg fra forhandlingene om en ny irakisk regjering etter et sjiamuslimsk angrep på en moske der 70 mennesker ble drept.

WHO: Kampen mot ebola kan ta måneder

Monrovia (NTB-Reuters): Familier som skjuler syke slektninger og bortgjemte områder helsepersonell ikke kommer til, betyr at ebola-epidemien er enda større tidligere antatt, sier Verdens helseorganisasjon.

Nesten ett tonn kokain tatt i Paraguay

Asunción (NTB-AFP): Politiet i Paraguay beslagla fredag 850 kilo kokain gjemt i rissekker som var på vei til Kongo.

Danske muslimer fordømmer angrep på jødisk skole

København (NTB-Ritzau): Alle parter, inkludert danske muslimer, fordømmer hærverk som en jødisk skole på Østerbro i København ble utsatt for natt til fredag.

Tre palestinere drept i nye angrep på Gaza

Gaza by (NTB-AFP-DPA): Tre palestinere ble drept i et israelsk flyangrep mot et hus i den sentrale delen av Gazastripen natt til lørdag.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus