Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

Boko Haram gjenerobret nigeriansk by

Maiduguri (NTB-AFP): Opprørere fra islamistgruppen Boko Haram har gjenerobret Marte ved Tsjad-sjøen og flere hundre regjeringssoldater har flyktet fra byen, opplyser tjenestemenn og øyenvitner.

Pepsi kutter ut aspartam

Washington (NTB-AFP): Amerikanske PepsiCo gir etter for press og kutter ut søtningsstoffet aspartam fra sin lettbrus.

Israelske soldater skjøt og drepte palestiner

Jerusalem (NTB-Reuters): Israelske soldater har skutt og drept en ung palestiner som angivelig angrep en veisperring på den okkuperte Vestbredden, væpnet med kniv.

Kerry anklager Russland for brudd på våpenhvilen

Iqaluit (NTB-AFP): USAs utenriksminister John Kerry anklager Russland for brudd på våpenhvilen i Øst-Ukraina.

Begrenser politisk reklame på New Yorks undergrunn

New York (NTB-Reuters): Det går mot slutten på politisk reklame på offentlig transport i New York etter at en domstol slo fast at transportselskapet ikke kan si nei til en antimuslimsk reklameplakat.

Siktelsen klar for terrormistenkt i Frankrike

Paris (NTB-AFP): 24-åringen som ble pågrepet søndag mistenkt for å planlegge angrep mot minst en kirke i Frankrike, er siktet for både drap og terrorplanlegging.

Hele Top Gear-trioen ferdig i programmet

London (NTB-Reuters): Programleder Richard Hammond bekreftet fredag at han ikke returnerer til det populære britiske bilprogrammet Top Gear, ifølge The Guardian. Fra før har James May og Jeremy Clarkson forlatt programmet.

Angelina Jolie kritiserer Sikkerhetsrådet om Syria

New York (NTB-AFP): Filmstjerne og FN-utsending Angelina Jolie kommer med flengende kritikk av FNs sikkerhetsråd for å ha gjort altfor lite for å få en slutt på krigen i Syria.

Tunisier varetektsfengslet på Sicilia etter båtforlis

Catania (NTB-Reuters-AFP): Tunisieren som antas å ha vært kaptein på båten som gikk ned med om lag 800 mennesker, blir sittende varetektsfengslet på Sicilia inntil videre.

Håper på verdensrekord med norske raketter

Den blir beskrevet som dels formel 1 bil, dels jagerfly og dels rakett, og med litt norsk hjelp håper gjengen bak "Bloodhound supersonic car", som bilen så pent heter, at fartsmonsteret blir den første over 1000 miles pr. hour eller 1600 km i timen.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus