Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

Mannlig par deltok i VM i konebæring

Sonkajärvi (NTB-FNB-TT): For første gang deltok et par bestående av menn i verdensmesterskapet i konebæring i Sonkajärvi i Finland.

Omfattende bombeangrep mot IS i Syria

Washington (NTB-AFP): Den USA-ledede militærkoalisjonen har gjennomført 16 luftangrep mot Islamsk Stat (IS) i ekstremistgruppens høyborg Raqqa i Syria.

Clinton til verbalt angrep mot Iran og Kina

Glen (NTB-Reuters-Ritzau): Hillary Clinton spilte tungt på sin utenrikspolitiske erfaring da hun talte til velgere i New Hampshire lørdag. Kina, Iran og Vladimir Putin var blant dem som fikk unngjelde.

Britene får minnesmerke etter Tunisia-massakren

London (NTB-AFP): Det vil bli opprettet et permanent minnesmerke i Storbritannia for de 30 britene som mistet livet under strandmassakren i Tunisia, opplyser statsminister David Cameron.

Ny pølsespisekonge på USAs nasjonaldag

Washington (NTB-DPA): 23-åringen Matt Stonie slukte 62 varme pølser i brød under den tradisjonelle pølsespisekonkurransen i New York 4. juli. Dermed vippet han Joey «Kjeften» Chestnut ned fra tronen han har holdt i ni år.

Champagne inn på UNESCOs verdensarvliste

Bonn (NTB-AFP): Champagnes historiske vingårder og vinkjellere, der verdens mest kjente musserende viner produseres og lagres, ble lørdag innlemmet i UNESCOs verdensarvliste.

Egypt: 25 militante drept i luftangrep på Sinai-halvøya

Kairo (NTB-AFP): Bomber fra egyptiske krigsfly har drept 25 islamistiske militante på Sinai-halvøya, ifølge sikkerhetskilder.

Elleve drept av bilbomber i Iraks hovedstad

Bagdad (NTB-Reuters): Elleve mennesker er drept i Iraks hovedstad Bagdad i to bilbombeangrep, opplyser politi og helsepersonell.

Harde kamper mellom afghanske styrker og opprørere

Kabul (NTB-DPA): Minst 50 personer er drept i kamper mellom sikkerhetsstyrker og Taliban-opprørere vest for Afghanistans hovedstad Kabul, ifølge politiet.

Grekere hamstrer penger og mat før folkeavstemning

Dagen før folkeavstemningen hamstrer grekerne både penger og mat i frykt for at økonomien kan kollapse. Flere som bor utenlands, er kommet tilbake til Hellas for å avgi sine stemmer.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Svenske medier nådeløse mot Åge Hareide etter nytt tap:

«Nattsvart»

- Enten blir det cappuccino i Venezia, eller tigging med kaffekopp på Nordre

To bilentusiaster satser alt de har på å arrangere Trondheims største bilutstilling.