Gå til mobilutgaven
forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

– EgyptAir-fly endret ikke retning før det forsvant

Kairo (NTB): EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet i forrige uke, gjorde ingen unormale svinger før det forsvant fra radaren, ifølge en egyptisk tjenestemann.

Obama ber om fredelig løsning i Sør-Kinahavet

Hanoi (NTB-AFP-AP): USAs president Barack Obama ba under sitt besøk til Vietnam om at de territorielle konfliktene i Sør-Kinahavet løses på fredelig vis.

Tømmingen av gresk flyktningleir i gang

Idomeni (NTB-AFP): Minst 200 politifolk har startet arbeidet med å evakuere den provisoriske flyktningleiren Idomeni ved den gresk-makedonske grensen.

Obama dro på nudelsjappe i Vietnam

Hanoi (NTB-AP): USAs president Barack Obama tok mandag turen til en liten nudelrestaurant i Hanoi for å spise sammen med TV-kokk Anthony Bourdain.

Nordkoreanere på rømmen til Sør-Korea

Seoul (NTB-AP): Et ukjent antall nordkoreanere som jobbet ved en Pyongyang-styrt restaurant utenlands, har rømt fra arbeidsplassen og er på vei til Sør-Korea, opplyser sørkoreanske tjenestemenn.

USAs høyesterett satte dødsdom til side

Washington (NTB-AP): Med sju stemmer mot én har USAs høyesterett forkastet en dødsdom mot en svart mann. Aktor hadde insistert på at alle jurymedlemmene skulle være hvite.

Dansk parti vil ha pepperspray på supermarkedet

København (NTB-Ritzau): Dansk Folkeparti foreslår at det skal bli tillatt å selge pepperspray på supermarkeder og bensinstasjoner.

Massegrav i Mexico åpnes

Mexico by (NTB-AP): Mexicanske myndigheter begynte mandag å grave opp levningene av 100 uidentifiserte personer myndighetene har begravet i en massegrav i delstaten Morelos.

Clinton sier nei til siste duell med Sanders

Washington (NTB-AFP): Hillary Clinton har takket nei til en invitasjon om å møte Bernie Sanders til debatt på TV-kanalen Fox News.

Rumenske grupper vil forby likekjønnede ekteskap

Bucuresti (NTB-AFP): Rumenske aktivister sier de har samlet inn tre millioner underskrifter på et opprop for å stanse likekjønnede ekteskap i EU-landet.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus