Gå til mobilutgaven
forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Leses nå:

Oppløftende uke for Asias børser

Hongkong (NTB-AFP): De asiatiske aksjemarkedene stiger også fredag på grunn av forventninger om at sentralbanker vil iverksette tiltak etter britenes nei til EU.

Putin besøker Finland

Helsinki (NTB-FNB-AP): Russlands president Vladimir Putin reiser fredag til Finland for å møte sin kollega Sauli Niinistö. Det er første gang Putin besøker landet siden konflikten i Ukraina brøt ut.

Høyrepopulist kan få ny sjanse i Østerrike

Wien (NTB-AFP): Høyrepopulisten Norbert Hofer kan få en ny sjanse til å bli Østerrikes statsleder hvis presidentvalget i landet fredag erklæres ugyldig.

Taiwan avfyrte missil ved en glipp

Taipei (NTB-DPA): En taiwansk marinebåt har ved et uhell avfyrt et overlydsmissil som brukes mot skip, opplyser militæret i landet.

Tempelarbeider hakket i hjel i Bangladesh

Dhaka (NTB-AFP): En frivillig arbeider ved et hinduistisk tempel i Bangladesh ble fredag hakket til døde. Drapet er det siste i en rekke angrep rettet mot religiøse minoriteter i landet.

Ozonlaget på bedringens vei

Miami (NTB-AFP-Ritzau): Forskere har funnet de første sikre tegnene på at hullet i ozonlaget over Antarktis er i ferd med å tettes.

Representantenes hus stemmer over våpenkontroll

Washington (NTB-AFP): Representantenes hus i USA skal i neste uke stemme over forslag som blant annet vil hindre terrormistenkte fra å kjøpe våpen.

Over 1.000 musikere klager YouTube inn for EU

Brussel (NTB-DPA): ABBA, Coldplay og Sting er blant over 1.000 artister som har sendt EU-kommisjonen en klage på YouTube og andre nettjenester som gjør musikk tilgjengelig gratis.

Frankrikes klasebomber destruert før tiden

Paris (NTB-AFP): Frankrike har destruert hele sitt arsenal av klaseammunisjon to år før tidsfristen. Landet ber andre om å gjøre det samme.

Amerikaner på sykkeltur drept av grizzlybjørn

Helena (NTB-AFP): En grizzlybjørn angrep og drepte en mann som var på sykkeltur ved en nasjonalpark i delstaten Montana nordvest i USA.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus