Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

  •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

USA informerte Iran om angrep mot IS

New York (NTB-Reuters): USA informerte Iran på forhånd om at de kom til å bombe Den islamske staten (IS) i Syria.

Khodorkovskij: Vil ikke stifte parti

Berlin (NTB-AFP): Den tidligere oljemilliardæren Mikhail Khodorkovskij sier han ikke har intensjoner om å stifte et nytt politisk parti eller stille til valg i Russland.

Kidnappet tyskamerikaner sluppet fri av pirater

Mogadishu (NTB-AFP): Somaliske pirater har sluppet fri en tyskamerikansk journalist to og et halvt år etter at han ble kidnappet.

Britisk radiokjendis kjent skyldig på ett punkt i sedelighetssak

London (NTB-Reuters): Den tidligere BBC-programlederen Dave Lee Travis er i en ny rettssak funnet skyldig i ett tilfelle av uønsket seksuell handling for 19 år siden. For to andre forhold ble han frikjent.

Livstidsdom for Bin Ladens svigersønn

New York (NTB-AFP): Osama bin Ladens svigersønn, kuwaiteren Suleiman Abu Ghaith, er dømt til livstids fengsel i USA for å ha planlagt å drepe amerikanere.

WTO senker forventningene til vekst i handelen

Genève (NTB-Reuters): Varehandelen i verden vil bare vokse med 3,1 prosent i år, mener Verdens handelsorganisasjon WTO. Anslaget er langt lavere enn veksten på 4,7 prosent som ble skissert i april.

Tidligere erkebiskop satt i husarrest

Vatikanet (NTB-Reuters): En tidligere erkebiskop er arrestert, anklaget for å ha betalt for sex med barn, opplyser Vatikanet tirsdag.

Norge dobler støtten til afghanske kvinner

New York (NTB): Norge vil gi nærmere 90 millioner til FN for å styrke arbeidet for kvinners rettigheter i Afghanistan.

Hizbollah støtter ikke USAs luftkrig mot IS

Beirut (NTB-Reuters): Den libanesiske militsen Hizbollah, som kjemper for det syriske regimet og mot opprørerne i Den islamske staten (IS), støtter overhodet ikke USAs luftkrig mot den felles fienden.

– Fredssamtaler om Gaza tar pause til oktober

Kairo (NTB-AFP): Israelske og palestinske forhandlere er i Kairo enige om å fortsette samtalene om en varig våpenhvile på Gazastripen i slutten av oktober, ifølge en Hamas-forhandler.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.