Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

  •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Oberstløytnant hevder å ha tatt makten i Burkina Faso

Ouagadougou (NTB-Reuters): Oberstløytnant Isaac Zida kunngjør at han tar over som statsoverhode i Burkina Faso og dermed kupper makten fra general Honore Traore, ifølge lokal radio.

Jente (14) døde på sykehus etter skoleskyting i USA

Washington (NTB-AFP): Enda en 14-åring som ble kritisk skadd da en medelev åpnet ild på en skole i delstaten Washington i forrige uke, døde på sykehuset.

Ekteparet Obama droppet halloweenkostymet

Washington (NTB-DPA): Barack Obama og førstedame Michelle var ikke selv kledd i skumle kostymer, men paret delte villig ut godteri til halloweenbarna utenfor Det hvite hus.

Minst 14 omkom i bussulykke i Honduras

Tegucigalpa (NTB-DPA): Minst 14 mennesker mistet livet i en bussulykke vest i Honduras fredag. Ytterligere 25 ble såret, opplyser politiet.

Canada nekter innreise for folk fra ebolarammede land

Ottawa (NTB-Reuters-DPA): På grunn av ebolafrykt nekter Canada å utstede visum til personer som har vært i de vestafrikanske landene Guinea, Liberia og Sierra Leone.

Boko Haram-leder hevder skolejentene er giftet bort

Kano (NTB-AFP): De over 200 skolejentene som ble bortført i Nigeria i april, har alle konvertert til islam og blitt giftet bort, ifølge Boko Harams leder Abubakar Shekau.

Børge Brende besøker Iran

Teheran (NTB): Som første norske utenriksminister siden 2002 besøker Børge Brende (H) i helgen Iran. Der skal han ha politiske samtaler med landets president.

Virgin Galactic-sjef: – Verdensrommet er krevende

Los Angeles (NTB-AFP-Reuters): Virgin Galactics pionerromfly, som var designet for å ta turister ut i verdensrommet, styrtet fredag. En av pilotene omkom, mens den andre er kritisk skadd.

150 peshmerga-soldater på plass i Syria

Suruc (NTB-AFP): Kurdiske peshmerga-styrker fra Irak ankom sent fredag kveld Syria for å bidra i forsvaret av byen Ayn al-Arab fra IS-opprørerne.

Rakett avfyrt fra Gaza traff Sør-Israel

Tel Aviv (NTB-AFP): En rakett skutt opp fra Gazastripen slo fredag ned sør i Israel, opplyser det israelske forsvaret. Det er ikke meldt om noen sårede.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus

kultur

Magiske Maggio

Veronica Maggio kommer og kommer, og blir bedre for hver gang.

Zappa møter Nordheim

Komponistene og vennene hedres på Rockheim.