Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

Mexico fastslår at de 43 studentene ble myrdet

Mexico by (NTB-DPA-Reuters): Mexicos riksadvokat fastslår at de 43 studentene som har vært savnet i delstaten Guerrero, er døde, og at de ble drept av et narkokartell som trodde de var fra en rivaliserende bande.

Rekordsalg av iPhone gir Apple kjempegevinst

San Francisco (NTB-AFP-Reuters): Rekordsalg av den nye iPhone 6, særlig i Kina, sørget for langt større gevinst for Apple i siste kvartal i fjor enn markedet ventet.

Voldsomme demonstrasjoner i Kosovo

Pristina (NTB-AFP-Reuters): Minst 80 mennesker ble skadd da tusenvis av sinte mennesker samlet seg i Pristinas gater tirsdag for å kreve at Kosovos serbiske arbeids- og velferdsminister går av.

USA: Stort antall fremmedkrigere drept i Syria

Washington (NTB-AFP-Reuters): Et stort antall utenlandske jihadister er drept i kampene om den syriske grensebyen Ayn al-Arab (Kobani) ifølge USA. Mandag ble IS drevet ut av byen.

Saudiarabisk oljeminister møtte Norges ambassadør

Riyadh (NTB): Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi møtte tirsdag ambassadørene fra Norge og Russland for å diskutere de lave oljeprisene.

Ni drept i IS-angrep mot luksushotell i Tripoli

Tripoli (NTB-Reuters-AFP): Ni mennesker ble drept etter at væpnede menn stormet et luksushotell i Libyas hovedstad Tripoli. Hotellet brukes hyppig av utenlandske diplomater og libyske politikere, og fem av de drepte var utlendinger.

– Bergdahl blir tiltalt for desertering

Washington (NTB-Reuters): Den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl som ble frigitt av Taliban i mai, blir tiltalt for desertering, ifølge kilder i det amerikanske forsvaret.

Saudi-Arabia: – Ingen endring i energipolitikken

Riyadh (NTB-Reuters-AFP): Saudi-Arabia fortsetter i samme spor som før. Det var budskapet da USAs president Barack Obama kom på besøk tirsdag for å hilse på landets nye konge.

– Litvinenko kan ha blitt forgiftet to ganger

London (NTB-AFP-Reuters): Etterforskerne sier den russiske avhopperen Aleksandr Litvinenko kan ha blitt forgiftet to ganger før han døde i London i 2006.

Obama vil ha strengere regler etter dronekrasj

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama ønsker strengere regler for privateide droner etter at en drone krasjet utenfor Det hvite hus.

Russland solgte våpen for 117 milliarder kroner i fjor

Moskva (NTB-Reuters): Russiske våpenprodusenter solgte våpen for 117 milliarder kroner i 2014 og satser sterkt på markeder i Asia, Afrika og Latin-Amerika, sier president Vladimir Putin.

Helgesen: – Trenger rask avklaring fra ny gresk regjering

Oslo (NTB): Europaminister Vidar Helgesen (H) kaller regjeringsdannelsen i Hellas for overraskende, men sier det nå er viktig å raskt få vite hva slags politikk den faktisk vil føre.

300 overlevende samlet seg i Auschwitz

Auschwitz (NTB): 300 av dem som overlevde nazistleieren i Auschwitz-Birkenau i Polen, deltok under 70-årsdagen for frigjøringen av dødsleieren.

Holocaustdagen markeres verden over

Statsledere og overlevende holocaustofre verden over deltar i minnemarkeringene for grusomhetene under andre verdenskrig. De er ubehagelig aktuelle 70 år senere.

Åtte pågrepet i antiterroraksjoner i Frankrike og Belgia

Paris (NTB-Reuters-AFP): Politiet i Frankrike og Belgia pågrep åtte personer i antiterroraksjoner tirsdag. To av dem skal ha oppholdt seg i Syria.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus