Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Putin lover Krim-tatarer oppreisning

Moskva (NTB-Reuters): Russlands president Vladimir Putin har signert et dekret som skal gi oppreisning til tatarer på Krim for lidelsene under Stalin-perioden.

Minst 16 personer drept i selvmordsangrep i Irak

Bagdad (NTB-AFP): Flere angrep, blant annet to bilbomber, tok livet av 16 personer sør Bagdad for mandag, opplyser sikkerhetskilder.

FN: Opprørere har drept over 200 personer i Sør-Sudan

Juba (NTB-AFP): Opprørere i Sør-Sudan skal ha tatt livet av flere hundre mennesker i en etnisk massakre i oljebyen Bentiu forrige uke, ifølge FN.

Syria holder presidentvalg i juni

Det skal holdes presidentvalg i Syria 3. juni, opplyser parlamentets talsmann.

Syria holder presidentvalg i juni

Damaskus (NTB-AFP): Det skal holdes presidentvalg i Syria 3. juni, opplyser parlamentets talsmann. Samtidig nektes opposisjonsledere i eksil å stille til valg.

Putin vil gi statsborgerskap til tidligere sovjetere

Moskva (NTB-Reuters): President Vladimir Putin har godkjent en lov som gjør det lettere for russisktalende innbyggere i det tidligere Sovjetunionen å søke russisk statsborgerskap.

Flyforbund: – Ulykkesflyet var et hobbyprosjekt

Jämijärvi (NTB-FNB): Finlands flyforbund hevder at småflyet som styrtet i Jämijärvi søndag, var bygget av amatører.

Britiske høyrepopulister lover jordskjelv i EU-valg

Meningsmålingene er nok til å ryste motstanderne.

Sherpaer vil ha 60.000 i Everest-erstatning

Katmandu (NTB-Reuters): Sherpaer i Nepal krever 60.000 kroner i erstatning til de etterlattes familier etter skredet på Mount Everest i forrige uke.

36.000 skal ta Boston Marathon tilbake

Boston (NTB-Reuters): Året etter terrorangrepet mot Boston Marathon skal det nest største startfeltet i løpets historie igjen gjøre maratonen til en folkefest.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus