Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

  •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Statoil gjenopptar ordinær drift i In Amenas

Oslo (NTB): Nesten 18 måneder etter angrepet i In Amenas i Algerie varsler Statoil at de vil gjenoppta ordinære operasjoner på gassanlegget.

Steinmeier skeptisk til væpning av kurdere i Irak

Berlin (NTB-DPA): Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier er skeptisk til å sende våpen til kurdiske styrker i Irak selv om han selv og regjeringen hans har gått inn for det.

Demonstrasjonene fortsetter i Pakistan

Islamabad (NTB-Reuters): Regjeringskritiske demonstranter i Pakistans hovedstad Islamabad har tatt seg inn i hovedkvarteret til landets nasjonale TV-stasjon. Presset på statsminister Nawaz Sharif øker.

Ukrainsk marinefartøy senket

Kiev (NTB-Reuters): To ukrainske marinesoldater er savnet etter at et ukrainsk marinefartøy ble senket i Asovhavet øst for Krim-halvøya, opplyser ukrainske myndigheter.

Amerikanske senatorer vil gi våpen til Ukraina

Washington (NTB-Reuters): Senatorer fra begge partier i den amerikanske Kongressen mener USA må sende våpen til ukrainske myndigheter.

Assad innsatte ny regjering i Syria

Damaskus (NTB-AFP): Syrias president Bashar al-Assad har innsatt en ny regjering som angivelig skal jobbe for nasjonal forsoning.

Demokratiforkjempere demonstrerte i Hongkong

Hongkong (NTB-Reuters-AFP): En høytstående kinesisk politiker ble møtt med protester i Hongkong da han skulle forklare restriksjonene som vil prege valget av byens neste leder.

Syk mann i Sverige får snart svar på ebolatest

Stockholm (NTB-TT): En mann som er innlagt på isolat i Sverige, får mandag trolig vite om han er smittet av ebola eller en langt mindre alvorlig sykdom.

Nakenbilder av kjendiser spredt på nettet

Los Angeles (NTB-AFP): Nakenbilder av flere kjente kvinner er blitt spredt på internett etter et datatyveri.

Seks døde da bygning kollapset utenfor Paris

Bobigny (NTB-AFP-Reuters): Minst seks mennesker omkom da et boligbygg raste sammen i en forstad til Paris søndag.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

lærerstreiken er over

Rektorene er lettet

Nå skal rektorene i Trondheim se på hvordan elevene skal få tatt igjen tapt undervisning.