Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

Politimann i Ferguson renvasket nok en gang

Ferguson (NTB-Reuters): Politimannen som skjøt og drepte en svart tenåringsgutt i Ferguson i august i fjor, er blitt renvasket etter nye runder med undersøkelser.

Mange drept i kamper i Aleppo

Beirut (NTB-Reuters): Mange regjeringssoldater og opprørere er drept under et angrep mot et etterretningssenter i Aleppo, opplyser en syrisk eksilgruppe.

EU utsetter avgjørelse om roamingkostnader

Brussel (NTB-AFP-Ritzau): EUs medlemsland utsetter avgjørelsen om null roamingkostnader til 2018. Egentlig skulle dette komme på plass i år.

21-årig bombemann i Boston for retten

Boston (NTB-Reuters): Dzjokhar Tsarnajev «hadde drap i hjertet» under terrorangrepet mot Boston Marathon for snart to år siden, hevdet aktoratet da rettssaken mot 21-åringen begynte i Boston onsdag.

Ti døde hentet ut av Zasjadko-gruva i Ukraina

Kiev (NTB-Reuters-AFP): Ti gruvearbeidere er bekreftet døde, og 23 er savnet, etter gasseksplosjonen i en gruve øst i Ukraina. Separatister nekter ukrainsk redningstjeneste tilgang til gruva.

Kerry: Harde forhandlinger om Irans atomprogram

Montreux (NTB-Reuters): USAs utenriksminister John Kerry sier at en eventuell avtale om Irans atomprogram må kunne tåle verdens kritiske blikk.

Debatt med Lars Vilks avlyst i Göteborg

Göteborg (NTB): Et debattmøte om ytringsfrihet med kunstneren Lars Vilks i Göteborg er avlyst etter at det først ble flyttet fra torsdag kveld til fredag ettermiddag.

Norsk statsborger (56) etterlyst for Paris-terror i 1982

Paris (NTB-AFP): Den 56 år gamle norske statsborgeren, etterlyst og mistenkt for et terrorangrep mot en jødisk restaurant i Paris i 1982, benekter alle anklagene mot ham.

WHO erklærer krig mot skjult sukker

Genève (NTB-Reuters-AFP): Verdens helseorganisasjon (WHO) ber om en drastisk reduksjon i folks sukkerinntak og tar opp kampen mot «skjult sukker» i alt fra leskedrikker til ketsjup og honning.

Leder for beryktet narkokartell pågrepet i Mexico

Mexico by (NTB-Reuters-TT): Mexicansk politi har pågrepet Omar Trevino Morales, lederen for det voldelige narkokartellet Los Zetas, ifølge sikkerhetskilder.

Terrormistenkt: – Jeg har aldri drept noen

Oslo (NTB): Den 56 år gamle mannen som er mistenkt for et terrorangrep i Paris i 1982, avviser anklagen fra franske myndigheter.

Minst ti flyktninger døde i båtulykke i Middelhavet

Roma (NTB-Reuters): Minst ti flyktninger mistet livet da en båt kantret sør i Middelhavet. Nesten tusen personer er blitt reddet det siste døgnet.

Flere mistenkte etter Nemtsov-drap

Moskva (NTB-Reuters): Sjefen for Russlands etterretningstjeneste (FSB) sier at de har flere mistenkte etter drapet på Putin-kritikeren Boris Nemtsov.

Kina vil ikke endre forholdet til Norge

Beijing (NTB-AFP): Kinas utenriksdepartement sier forholdet mellom Norge og Kina ikke påvirkes av vrakingen av Thorbjørn Jagland som leder av Nobelkomiteen.

Norwegian-streiken skaper frustrasjon i Skandinavia

Stockholm (NTB): Norwegians konkurrenter opplever lange køer på flyplassene i Skandinavia. Og tross ekstra Norwegian-innsats er skandinaviske kunder irriterte.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus