Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

  •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

– Tusenvis av traumatiserte barn og unge i Gaza

Fireåringen Samih er blitt en del av dødsstatistikken på Gazastripen. Over 220 barn er drept i konflikten, og tusenvis av traumatiserte mindreårige trenger umiddelbar krisehjelp.

Ebola-rammede Liberia stenger grensene

Monrovia (NTB-AFP): Liberia stenger de fleste landegrensene og trapper opp helsesjekker ved flyplasser som følge av ebola-epidemien.

Ukrainske soldater stormer byer rundt krasjsted

Kiev (NTB-AFP-Reuters): Ukrainske soldater stormet mandag byer som ligger like ved stedet der Malaysia Airlines-flyet MH17, styrtet.

Brende stiller seg bak FNs bønn om våpenhvile

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) stiller seg bak kravet fra FNs sikkerhetsråd om våpenhvile på Gazastripen. Lidelsene er utålelige, sier han.

Kamper stanset på ny etterforskere i Øst-Ukraina

Donetsk (NTB-AFP): Nederlandsk og australsk politi som var på vei for å undersøke stedet hvor det malaysiske passasjerflyet ble skutt ned i Øst-Ukraina, måtte snu på grunn av kamper.

Tusener støtter opprop fra leger på Gazastripen

Oslo (NTB): Over 15.000 personer har signert på det åpne brevet om situasjonen på Gazastripen som Mads Gilbert og 28 andre leger publiserte i forrige uke.

FN: – Nedskyting av fly kan være krigsforbrytelse

Kiev (NTB-Reuters): Nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet over Øst-Ukraina kan være en krigsforbrytelse, påpeker FNs menneskerettssjef Navi Pillay.

– Gutt (4) drept i angrep på Gazastripen

Gaza by (NTB-AFP): En fire år gammel gutt er drept i et angrep fra en israelsk stridsvogn nord på Gazastripen mandag, ifølge helsepersonell.

Israel bombet tre mål på Gazastripen

Tel Aviv (NTB-DPA): Israelske jagerfly bombet mandag tre mål på Gazastripen etter at en rakett ble skutt inn i den sørisraelske byen Ashkelon.

Mange drept i angrep mot opprørere i Irak

Hilla (NTB-AFP): 17 mennesker, blant dem minst tre sivile, ble drept da regjeringsstyrker angrep opprørere i Jurf al-Sakhr sørvest for Bagdad mandag, ifølge lokale kilder.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus