Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

  •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Norsk selvmordsbomber i Bagdad

ISIL hevder fredag kveld at en nordmann er død etter å ha gjennomført en selvmordsaksjon utenfor Iraks hovedstad Bagdad, melder TV 2.

ISIL: – Norsk selvmordsbomber i Bagdad

Bagdad (NTB): ISIL hevder fredag kveld at en nordmann er død etter å ha gjennomført en selvmordsaksjon utenfor Iraks hovedstad Bagdad, melder TV 2.

Israel har avvist våpenhvileforslag

Jerusalem (NTB-Reuters) Sikkerhetsrådet til den israelske regjeringen avviste fredag våpenhvileforslaget det hadde til vurdering.

Ebolaepidemien har krevd livet til 660

Genève/ Lagos (NTB-TT-AFP): Dødstallet etter utbruddet av ebola har nådd 660, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

Ytterligere fem palestinere drept på Vestbredden

Ramallah (NTB-AFP-Reuters): Fem palestinere ble skutt og drept av israelsk politi og bosettere på den okkuperte Vestbredden, ifølge helsepersonell og øyenvitner.

Russland hevder å ha blitt beskutt fra Ukraina

Moskva (NTB): Rundt 40 granater ble skutt fra Ukraina over den russiske grensen fredag, hevder russiske myndigheter.

Flere drept i bilbombeangrep i Thailand

Bangkok (NTB-AFP): Minst tre mennesker ble drept og over 30 såret da en bilbombe eksploderte utenfor et hotell sør i Thailand fredag, opplyser politiet i landet.

Irakisk sjialeder gir Maliki nok et dytt

Bagdad (NTB-Reuters): Iraks fremste religiøse leder Ali al-Sistani ber landets politiske ledere om å slutte å tviholde på posisjonene sine.

- Vi måtte kjøpe nye billetter til 24 000 kroner for å komme oss hjem

Ekteparet fra Trondheim sitter Norwegian-fast på 28. timen på Los Angeles flyplass.

Hamas hevder å ha skutt tre raketter mot flyplass

Gaza by (NTB-AFP): Hamas hevder å ha avfyrt tre raketter mot flyplassen i Tel Aviv, dagen etter at USA hevet forbudet for amerikanske selskaper å fly dit.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus