Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

Atomforhandlingene i Sveits fortsetter på overtid

Lausanne (NTB-AFP-Reuters): Forhandlingene om Irans atomprogram fortsetter onsdag, samtidig som det er høyst uklart hvor nærme partene egentlig er en avtale.

Spionskandale ryster Perus regjering

Lima (NTB-AFP): Perus statsminister er tvunget til å gå av etter anklager om at etterretningstjenesten har drevet omfattende overvåking av landets innbyggere.

22 pågrepet etter gisseltaking i Tyrkia

Istanbul (NTB-AFP-Reuters): Tyrkiske myndigheter har pågrepet 22 antatte venstreekstreme etter at den forbudte ytterliggående marxistgruppen DHKP-C tok en statsadvokat som gissel tirsdag.

Verdens eldste person er død

Tokyo (NTB-DPA): Misao Okawa, som ifølge Guinness World Records var verdens eldste person med sine 117 år, er død.

Joni Mitchell innlagt på sykehus

Los Angeles (NTB-Reuters-DPA): Den canadiske musikeren Joni Mitchell er innlagt på sykehus etter å ha blitt funnet bevisstløs i sin bolig i Bel Air i Los Angeles tirsdag.

Nordmann i Singapore dømt for vold mot drosjesjåfør

Singapore (NTB): En norsk mann bosatt i Singapore er dømt til ti ukers fengsel for å ha slått og tatt kvelertak på en drosjesjåfør i september i fjor.

23 drept da luftangrep traff fabrikk i Jemen

Aden (NTB-Reuters): Et luftangrep mot Jemens havneby Hodiada traff en fabrikk natt til onsdag. 23 arbeidere ved fabrikken ble drept, ifølge helsevesenet.

Kina: – Betydelig framgang i atomsamtaler

Beijing (NTB-Reuters): Det er gjort betydelige fremskritt når det gjelder de viktigste stridsspørsmålene om Irans atomprogram, sier Kinas utenriksminister.

Minnemarkering etter flystyrten i Alpene

Köln (NTB): Tyskland skal holde en nasjonal minnemarkering for ofrene i Germanwings-styrten. Markeringen skjer i katedralen i Köln 17. april.

Flyselskaper frarådes å fly over Jemen

Paris (NTB-Reuters): Det europeiske luftsikkerhetsbyrået (EASA) fraråder flyselskaper å fly i jemenittisk luftrom.

Palestina er blitt medlem av straffedomstolen i Haag

Haag (NTB-Reuters): Palestina ble onsdag det 123. medlemmet av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Medlemskapet er et første skritt mot en mulig rettslig behandling av konflikten med Israel.

Streik fører til trafikkaos i Argentina

Buenos Aires (NTB-AFP-DPA): Argentinas største byer ble lammet da fagforeninger i transportsektoren gikk til en 24 timer lang streik tirsdag.

Tsjad og Niger erobrer grenseby fra Boko Haram

N'Djamena (NTB-Reuters): Militære styrker fra Tsjad og Niger drev tirsdag Boko Haram-krigere ut av en nigeriansk grenseby som har vært en av islamistbevegelsens kjerneområder i Nigeria.

Russland legger fram klimamål

Paris (NTB-AFP-DPA): Russland la tirsdag fram sitt klimamål foran FN-konferansen i Paris. Russerne sier de vil kutte utslippene med 30 prosent, mer enn USA har lovet.

Lavrov: Enighet med Iran om alle viktige punkter

Lausanne (NTB-Reuters-AFP): Det er enighet med Iran om alle de viktige punktene i en atomavtale, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Men USA sier at det ennå ikke er full enighet.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

fem dager til seriestart

Helland: - Molde må erstatte 15 scoringer

Bakenga selv føler det er for tidlig å si noe.