Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

 •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.
Leses nå:

Grilling kan ha startet campingvognbrann i Sverige

Uppsala (NTB-TT): Tre mennesker ble lørdag funnet døde i en utbrent campingvogn i Uppsala, øst i Sverige. Politiet mistenker at grilling kan ha forårsaket tragedien.

– 71 sivile drept av tønnebomber i Syria

Beirut (NTB-AFP): Minst 71 mennesker er drept av tønnebomber fra den syriske regjeringshæren i Aleppo-provinsen, ifølge en aktivistgruppe.

Georgiske Saakasjvili blir guvernør i Ukraina

Kiev (NTB-AFP): Mikhail Saakasjvili, som var Georgias president under krigen med Russland, er utnevnt til guvernør i Odessa-regionen i Ukraina.

Blodig moskéangrep i Nigeria

Maiduguri (NTB-Reuters-AFP): Minst 26 mennesker døde i et bombeangrep mot en moské i byen Maiduguri nordøst i Nigeria, opplyser politiet i delstaten Borno.

Hillary Clinton får liberal utfordrer

Baltimore (NTB-Reuters-AFP): Tidligere Maryland-guvernør Martin O'Malley kaster seg ut i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Den karismatiske 52-åringen vil kapre liberale velgere fra Hillary Clinton.

EU kritiserer Russlands svarteliste

Brussel (NTB-AFP-Reuters): Europeiske politikere sier de er stolte over å være svartelistet av Moskva. Lørdag kom EU med skarp kritikk av lista med 89 europeere som nektes innreise til Russland.

– IS har ødelagt notorisk fengsel i Palmyra

Beirut (NTB-AFP-Reuters): IS har sprengt i stykker det syriske regimets beryktede fengsel i Palmyra, ifølge observatørgruppen SOHR.

Tunisiske gisler frigitt i Libya

Tunis (NTB-AFP): Opp mot 170 tunisiske statsborgere som i mai ble bortført av en milits i Libya, er sluppet fri, ifølge utenriksdepartementet i Tunis.

Over 120.000 antiloper døde i Kasakhstan

Astana (NTB-AFP-Reuters): De siste ukene har over 120.000 sjeldne steppeantiloper dødd i Kasakhstan. Forskere jobber på spreng for å finne ut hvorfor.

Homoaktivister angrepet under parade i Moskva

Moskva (NTB-Reuters): Et titall personer ble pågrepet av russisk politi da de forsøkte å arrangere homoparaden Moskva Pride i Russlands hovedstad lørdag.

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus