Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 21-åring kan ikke utleveres

  •   NTB

- 21-åring kan ikke utleveres

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Russisk oljetanker på vei mot Stockholm

Den svenske forsvarsministeren Peter Hultqvist kaller mandag inn riksdagspolitikere til et ekstraordinært møte i forbindelse med ubåtaksjonen i Stockholms skjærgård. Samtidig skal en russisk oljetanker ha satt kursen mot Stockholm.

Flypassasjer i Sverige ikke ebolasmittet

Stockholm (NTB-TT): Den mannlige flypassasjeren som ble sjekket for ebola etter et han ankom Arlanda flyplass i Sverige søndag, er ikke smittet av viruset.

Nedgang på Europas børser

Paris (NTB-Reuters-AFP): Børsene i Europa falt de første timene med handel mandag og klarte dermed ikke å fortsette oppgangen fra fredag.

Sveriges forsvarsminister holder møte om Stockholm-aksjonen

Stockholm (NTB): Den svenske forsvarsministeren Peter Hultqvist kaller mandag inn riksdagspolitikere til et ekstraordinært møte i forbindelse med ubåtaksjonen i Stockholms skjærgård. Samtidig skal en russisk oljetanker ha satt kursen mot Stockholm.

Lufthansa innstiller 1.450 flygninger under streik

Frankfurt (NTB-Reuters-DPA): Mer enn 200.000 passasjerer blir rammet hvis flygerne i det tyske flyselskapet Lufthansa går ut i streik fra mandag. 26 flygninger til eller fra Norge er omfattet.

To japanske ministre går av

Tokyo (NTB-AFP-Reuters): Japans ferske handels- og industriminister leverte mandag sin avskjedssøknad etter en pengeskandale. Samme dag går også justisministeren av, anklaget for å bryte valglover.

USA slapp våpen fra lufta til kurdisk milits i Syria

Washington (NTB-Reuters-AFP): USA har sluppet våpen, ammunisjon og medisin fra lufta til de kurdiske styrkene som kriger mot IS-opprørere i nærheten av den syriske byen Ayn al-Arab (Kobani).

Joko Widodo tatt i ed som Indonesias president

Jakarta (NTB-Reuters-DPA): Joko Widodo er omsider tatt i ed som Indonesias sjuende president. Han blir landets første leder som ikke kommer fra noen militær eller politisk elite.

Duket for reformer under partitoppmøtet i Kina

Beijing (NTB-Reuters): Når eliten i Kinas kommunistparti samles til plenumsmøte denne uken, forventer næringslivet juridiske reformer som kan begrense lokale tjenestemenns innflytelse over domstolene.

USA leverer våpen til kurdisk milits i Syria

USA har sluppet våpen, ammunisjon og medisin fra lufta til de kurdiske styrkene som kriger mot IS-opprørere i nærheten av den syriske byen Ayn al-Arab (Kobani).

(Foto: SCOTLAND YARD)

Foto: SCOTLAND YARD

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Daily Mail trykker også, som første avis, et bilde av den etterlyste 21-åringen, som skal ha flyktet til hjemlandet Jemen lørdag.

Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Vil ikke utlevere

Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

– Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.

Terroranklager

Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.

Ba sønnen skjerpe seg

Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regent’s College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

– Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

– Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus