Romney som tapte mot Obama i 2012 og ikke klarte å bli republikanernes presidentkandidat fire år tidligere, sa i en tale fredag at han nå «vurderer nøye» hva han skal gjøre.

Det var for en uke siden Romney første gang slapp nyheten om at han overveier et tredje forsøk på Det hvite hus. Kunngjøringen kom til en gruppe økonomiske donorer.

– Bedre med trening

Romney bekreftet ikke fredag at han stiller, men sa at hans kone Ann mener «man blir bedre med trening»:

- Og Gudene skal vite. Jeg har trening i å drive presidentvalgkamp, la han til.

Men fremstående medlemmer av partiet er skeptiske til et tredje Romney-forsøk.

De fleste nyhetsbyrået Reuters og nettstedet Politico har snakket med, stiller seg negative.

- Han hadde en kjempegod mulighet forrige gang. Personlig ønsker jeg meg noen andre neste gang, sier Rober Villere, leder for republikanerne i Louisiana, tilPolitico.

- Jeg har ikke plukket opp noen stor støtte for ham på grasrota, sier Rob Gleason, leder for partiet i Pennsylvania

47 prosent

En episodene som rammet Romney hardest under siste presidentvalgkamp, var den såkalte 47-prosentuttalelsen. Romney ble filmet mens han under et privat møte sa at 47 prosent av amerikanerne var blitt avhengige hjelp fra staten.

Fredag slo Romney an en helt annen tone. Noe av det viktigste å ta fatt på etter Obamas perioder, er å løfte folk ut av fattigdom, ifølge Romney.

- Under Obama har de rike blitt rikere og flere er fattige enn noen gang, sa Romney, som fremhevet sitt arbeid med å hjelpe syke og eldre som pastor i den mormonske kirken.