Du har sett dem - både industrirobotene og de små leketøysrobotene. Men kanskje synes du at det ikke akkurat er det du er ute etter, skriver aftenposten.no.

Sånn tenkte visst Duy Huynh i selskapet Robotbase også. Han ville ha en personlig assistent som så ham, kjente hans behov - kunne være det vennlige smilet som vekket ham om morgenen og satte på kaffen.

Ideen hans, og prototypen, ble lansert på messen CES 2015 i Las Vegas nylig. Og responsen har vært overveldende, forteller han til livescience.com.

Hjelper med kunstig intelligens

Kjente forskere og teknoligientusiaster somStephen Hawking og Elon Musk har advart mot kunstig intelligens - artificial intelligence (AI) - fordi vi en gang kan miste kontrollen over roboter og dataprogrammer med evnen til å lære og utvikle seg selv.

Men det er nettopp dette Huynh satser på.

Han vil lage en robot med et program som bruker et sett av algoritmer for å kjenne igjen mønster av informasjon og assosiere det med kjente begreper og gjenstander.

Fulltegnet på Kickstarter

Utviklere og oppfinnere med gode ideer som trenger økonomisk støtte lager ofte en såkalt kickstarterside og -presentasjon på nett.

Huynh sikret seg først sin første million etter presentasjonen på CES. Allerede i år satser han på å presentere og selge sin første komersielle robot, omtrent som vist i videoen i toppen av denne saken. Prisen skal ligge på nellom 1500 og 2000 dollar.