Både amerikanske og japanske myndigheter jobber med å sjekke om videoen er ekte, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Videoen viser en mann med hette som står over Goto med en kniv mot strupen hans, etterfulgt av et klipp av en kropp med et hode plassert oppå kroppen.

«Bøddelen» sier i videoen:

– Til den japanske regjeringen. Dere, som deres dumme allierte i den sataniske koalisjonen, har ennå ikke forstått at vi, ved Guds nåde, er et islamsk kalifat med autoritet og makt. En hel hær tørster etter deres blod.

– På grunn av deres dumdristige beslutning om å ta del i en krig som ikke kan vinnes, vil denne kniven ikke bare slakte Kenji, men også fortsette å skape blodbad hvor enn deres folk finnes. Så la marerittet for Japan begynne, fortsetter han.

Mannen snakker med engelsk aksent og er trolig den samme som i tidligere videoer.

Tidsfrister

IS har de siste dagene gitt flere frister til et fangebytte ved å løslate den terrordømte Sajida al-Rishawi. Den japanske journalisten Goto videreformidlet i en video den siste tidsfristen tidligere denne uken. Fristen var satt til torsdag.

Sist uke krevde IS 200 millioner dollar i løsepenger for Goto og en annen japaner, Haruna Yukawa. Beløpet tilsvarer det som Japans statsminister Shinzo Abe har lovet i såkalt ikke-militær støtte til land i Midtøsten som kriger mot IS.

Men sist helg dukket det opp en ny video, der Goto holder opp et bilde som tilsynelatende viser Yukawa etter at han ble drept.

Jordansk gissel

IS holder i tillegg den jordanske jagerflygeren Muath al-Kasaesbeh som gissel.

Jordan har i prinsippet gått med på kravet om å løslate Rishawi, som er dømt til døden for sin medvirkning til en terroraksjon som kostet 60 mennesker livet i Amman i 2005.

Forutsetningen er imidlertid at de får beviser for at jagerflygeren fortsatt er i live.