Ifølge den tyske avisen Bild, skal Andreas Lubitz (27) ha fått psykiatrisk behandling i halvannet år da han var student ved Lufthansas pilotskole i USA. Som følge av dette ble han i en periode vurdert som «ikke egnet til å fly».

Regelmessig legesjekk

En kilde i Lufthansa bekrefter til avisen Bild at Lubitz hadde et avbrudd i utdanningen på grunn av en alvorlig depressiv periode, der han skal ha fått psykiatrisk behandling.

I Lubitz’ sertifikasjon fra Federal Aviation Authority skal det ifølge avisen være vedlagt et notat som bekrefter at Lubitz skal motta regelmessige undersøkelser av lege.

Sjefen for Germanwings har tilbakevist at Lubitz var uegnet som flyger, og viser til at han har bestått selskapets psykologiske tester.

Brukte øks

Etterforskerne mener nå at andrepiloten Andreas Lubitz med vilje styrtet flyet etter å ha stengt kapteinen ute fra cockpit. Alle de 150 om bord i flyet døde i styrten i de franske Alpene tirsdag.

Lydopptaket fra cockpit tyder på at kapteinen gjentatte ganger banket på døren for å slippe inn i cockpit igjen. Ifølge Bild brukte han også øks i forsøket på å slå seg gjennom den pansrede døren.

Opplysningen kunne ikke umiddelbart bekreftes, men en talsmann for Germanwings bekrefter overfor AFP at det var en øks om bord som del av sikkerhetsutstyret.

Finner ikke samboer

Ifølge NTB skal  naboer fortalt at Andreas Lubitz bodde sammen med en kvinne, men denne kvinnen kjenner man så langt ikke identiteten til.

Det spekuleres nå i om det er et brutt kjærlighetsforhold som kan ha ført til livskrise hos den 27 år gamle andrepiloten.