Den marxistiske gruppen DHKP-C sa tidligere tirsdag at det er de som står bak gisseltakingen. Gruppen har publisert et bilde på nett der statsadvokaten har en pistol mot hodet sitt, og de truet med å drepe mannen klokken 14.36 norsk tid dersom ikke kravene deres ble oppfylt.

Tyrkiske TV-stasjoner avsluttet sine direktesendinger da fristen gikk ut, tre timer etter at gisseltakingen startet.

Politisjef Selami Altinok opplyser at det pågår forhandlinger med angriperne.

– Vi forsøker å stanse hendelsen uten at noen kommer til skade. Forhandlere snakker med angriperne, sa Altinok til journalister tirsdag ettermiddag.

Etterforsker dødsfall

Statsadvokaten som er tatt til fange, Mehmet Selim Kiraz, leder etterforskningen av dødsfallet til den 15 år gamle Berkin Elvan, som fikk hodeskader under masseprotester mot regjeringen i 2013.

Gutten døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma.

Venstreradikale DHKP-C krever at statsadvokaten identifiserer politibetjentene som de hevder står bak Elvans dødsfall, at de ansvarlige gir en tilståelse på TV og at de blir prøvd i «folkedomstoler». I tillegg krever de at siktelsene mot dem som har deltatt i protester for Elvan, frafalles.

Skudd

Tidligere viste TV-bilder at spesialstyrker gikk inn i rettsbygningen og brakte tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi omringet bygningen.

Vitner opplyser at de hørte skudd ble avfyrt da gisseltakerne gikk inn i bygningen.

– Vi var i sjette etasje. En svarthåret mann i dress gikk inn i statsadvokatens rom og avfyrte en pistol tre ganger, sier Mehmet Hasan Kaplan, som jobber i bygningen, til Reuters. Angriperne hevdet også ha eksplosiver, ifølge ham.

Flere krav

I en kort video som er publisert på Twitter, ber tilsynelatende Elvans far om at gruppen ikke skader statsadvokaten.

– Vi vil ikke at andre mødre skal gråte, sier han.

Statsminister Ahmet Davutoglu var tirsdag i møte med ministre i Ankara for å diskutere gisseltakingen, opplyser tjenestemenn ved statsministerens kontor.

To gisseltakere truet med å skyte statsadvokaten klokken 14.36 norsk tid, dersom ikke kravene deres ble oppfylt. Det pågår nå forhandlinger med gisseltakerne. Foto: Reuters