NTNU-student Praveen Shrestha hjelper til med å få strømmen tilbake til et sykehus, en mølle og et kommunikasjonstårn. Han dro til landsbyen Barabishe bazar der de også hjalp til med å få strøm til folk som må sove i telt.

- Husene som var laget av jord hadde kollapset, mens husene som var laget av betong sto fortsatt, skriver Shrestha i en e-post til adressa.no.

LES OGSÅ : Guro fra Trondheim: - Vi var redde

Flere døde

Tallet på døde vil trolig øke ytterligere etter jordskjelvet, ifølge en tjenestemann ved operasjonssenteret for katastrofer i Nepal. Dødstallet ble søndag morgen oppjustert til 7040. Lørdag ble rundt 50 døde, inkludert flere utenlandske turister, gravet fram fra et område som ble rammet av ras som følge av skjelvet. Ingen av dem er ennå identifisert.

Minst 200 mennesker, både landsbybeboere og trekkere, er fortsatt savnet i det avsidesliggende området Rasuwa som ligger nord i landet opp mot grensa til Kina. Letemannskapene vil fortsette arbeidet søndag.

- Det har ikke vært mulig for oss å nå fram til området før nå på grunn av regnvær og skydekke, sa Uddhav Bhattari, regionens øverste embetsmann, på telefon.

Hjelpeorganisasjoner på plass

Shrestha forteller at det har kommet hjelpeorganisasjoner til området der han bor.

- Det kommer mange organisasjoner som hjelper oss med å distribuere mat. Det har også med seg telt og hjelper oss med vanntilførselen og å bygge toalett. De prioriterer akkurat nå å hjelpe til med å få rent vann og toalettanlegg, skriver han.

Mange nepalere har sovet under åpen himmel siden jordskjelvet forrige lørdag fordi de ikke lenger har et hjem å gå til eller fordi de ikke tør gå tilbake til sine hus, enten fordi de er sterkt skadd og sprukket, eller på grunn av etterskjelvene.

Amerikansk militærhjelp

Flere amerikanske militærfly med forsyninger, utstyr og eksperter kommer til Nepal søndag, en dag senere enn planlagt, og skal straks sette i gang med å få forsyninger ut fra flyplassen og frakte dem utover i landet.

Den amerikanske operasjonen omfatter minst 100 soldater, løfteutstyr og seks militære fly og helikoptre. Første jobb blir å lette operasjonene på flyplassen der forsyninger har hopet seg opp på grunn av mangel på lastebiler og sjåfører.

Byråkrati på flyplassen

FN-representanten i Nepal, Jamie McGoldrick, ber myndighetene løsne på prosedyrene for å kontrollere og fortolle forsyningene for å kunne hanskes med de store mengdene hjelp som kommer.

Men regjeringen sier de må sjekke, og klager over at de mottar forsyninger de ikke trenger, som tunfisk og majones.

Myndighetene sier imidlertid at de har sluppet opp for telt til de overlevende og håper på nye forsyninger. Fredag fjernet de tollen på presenninger og telt.

Den viktigste prioriteten nå er å få hjelp fram til dem som trenger tak over hodet innen monsunsesongen setter inn for alvor om få uker.