Onsdag morgen opplyser St. Olavs Hospital at tilstanden til to 15-åringer fortsatt er kritisk. De beskrives som livstruende skadd.

De to ungdommene var sammen med en annen 15-åring og tre voksne i to kanoer som veltet på Ånnsjön. Alle måtte ha hjelp av redningspersonell for å komme seg i land.

- Tre av dem tok seg i land på en øy, og ble hentet med båt derfra. De tre andre ble plukket opp av redningspersonell fra vannet, sier Erik Forsell, innsatsleder for redningstjenesten i Östersund.

Nedkjølt

- De tre som lå i vannet, var kraftig nedkjølt. I tillegg var nok dette en svært ubehagelig opplevelse, sier Forsell.

Ifølge SVT.se skal tilstanden være livstruende for to av dem.

De seks deltok på en konfirmantleir i Ånn. Tre av dem var ungdommer i 15-årsalderen, mens de andre tre var voksne ledere. Alle er svenske.

Det var de tre 15-åringene som ble liggende i vannet. To av dem ble sendt med helikopter til St. Olavs Hospital, mens den tredje ble sendt til sykehuset i Östersund.

Også de tre voksne ble sendt til sykehuset i Östersund etter ulykken.

Nedkjølt

Politiet ble varslet om hendelsen ved 17-tiden. Ved 19-tiden fortalte Hans Engqvist, länshavande befal ved polisen i Östersund, at redningsaksjonen var avblåst etter at alle var reddet i land.

Forsell sier det var dårlig vær i området.

- Det var 8 grader i lufta og det blåste veldig kraftig, forteller Forsell.

Alle seks hadde redningsvest.

Bad om hjelp

Svensk politi har bad om norsk bistand i redningsarbeidet, og dykkere fra 110-sentralen i Sør-Trøndelag ble sendt med luftambulansen. Da de ankom stedet, var imidlertid ungdommene reddet i land.

Også Fjellredningen i Meråker og andre frivillige med båt ble bedt om å bidra.

Ånnsjön ligger i nærheten av tettstedet Ånn, rundt tre mil øst for Storlien.