– Men hadde jeg allerede bestilt, ville jeg tatt med kontanter, sier han til E24.

Søndag opplyste den greske finansministeren Yanis Varoufakis til BBC at landet vurderer å innføre kapitalkontroll og stenge bankene mandag.

Steinar Juel sier det er uoversiktlig hva som vil skje dersom det blir en bankkollaps, men han frykter at det kan ramme turister i landet.

– Det kan bli problemer i arbeidslivet også. Når folk ikke får lønnen sin, stopper ting opp. Det kan være at flyene ikke får tanket opp bensin, og som turist er du avhengig av at flygelederne er på jobb for at flyet ditt skal lande, sier han.

– Det er det som er det kritiske hvis det blir bankkollaps. For små restauranter og slike ting på ferieøyene går livet videre, for de er vant til kontanter uansett, sier han.

Hellas er et svært populært reisemål for nordmenn. Kommunikasjonsansvarlig i Star Tour, Nora Aspengren, sier til Dagbladet at de har fått noen spørsmål fra kundene om de skal ta med kontanter. Hun påpeker at tomme minibanker trolig først og fremst er et problem på fastlandet. Livet på ferieøyene er annerledes.

– Ta gjerne med ekstra kontanter, men ikke så mye at dere utsetter dere for noe, er hennes råd.