Se den siste utviklingen i Hellas nederst i saken.

Trondheims-mannen Jo Fjær eier og driver Mythologia Hotel nordvest på Kreta. Han opplever mange spørsmål fra norske turister, men har foreløpig ikke mottatt noen avbestillinger som følge av den økonomiske krisen i Hellas.

- Bankene er stengt, men bortsett fra det merker vi ikke så mye. For meg som hotelldriver er det ikke noe problem. Aktivitetsnivået er litt lavere enn vanlig bare.

Har faste kunder

Han baserer i stor grad sin drift på nordmenn og faste kunder. Han har ikke avtaler med charterselskaper, men er altså ikke bekymret for egen drift.

- Det er stillere i år, men langt fra noen krise.

- Så du setter ikke kroken på hotelldøra og flytter hjem til Trondheim?

- Nei, den tanker har ikke streifet meg i det hele tatt. Når man har fått folkeavstemmingen overstått tror jeg situasjonen roer seg. Jeg ser på dette som en overgang fra gode tider til litt roligere tider, sier Fjær.

Han legger til at nordmenn heller ikke er av det lettskremte slaget.

- Det er langt større nedgang blant de tyske og engelske turistene enn det er blant nordmenn, sier Fjær.

SE VIDEO: Grekere i kø foran minibank

Nervøse grekere

Men han vedgår at nervøsiteten er langt større blant sine greske kolleger.

- Det er tøffere tider for mange, og spesielt for grekerne som ikke har kontrakt med charterselskaper. De ser ikke helt for seg hvordan vinteren skal bli, sier Fjær.

Mange av grekerne som jobber i turistnæringen er svært avhengige av en god sommersesong for å klare seg gjennom vinteren.

Han mener det ikke er noen grunn til å fraråde reiser til Hellas, men i likhet med norske banker anbefaler han at turistene tar ut euro før de legger ut på reisen.

- Men det er mest for egen sjelefred. Minibankene blir fylt opp, og det er ikke noen grense for utlendinger på uttak i minibank. Flyene går og den private næringen ønsker fortsatt å jobbe, sier han.

- Forbigående

Han legger til at han tror krisen er forbigående. Han oppfatter det som en politisk maktkamp, og regner med det hele vil roe seg ganske snart. Han er opptatt av at mediene ikke trenger å overdrive effektene.

- Som sagt ser jeg på dette som en overgang, avslutter Fjær.

Det var DN.no som først skrev om hotelldriveren.