- Vi er kjent med at en norsk statsborger er arrestert i Jordan. Vi er i kontakt med vedkommende, og har besøkt ham i fengselet hvor han sitter, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet Veslemøy Lothe Salvesen til adressa.no.

45 kilo sprengstoff

Hun vil ikke si noe om årsaken til at personen er arrestert. Men ifølge den jordanske avisen Al-Rai er personen - med både irakisk og norsk statsborgerskap - mistenkt for terrorplaner.

I tilknyting til arrestasjonen skal det ha blitt funnet 45 kilo med eksplosiver som knyttes til nordmannen. Personen skal ha blitt i arrestert i byen Jerash i det nordlige Jordan.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal ha fulgt med mannen. I april ble han siktet for flyktningspionasje i Norge, bekrefter PST til Aftenposten.

– Han er også siktet i Norge etter Straffelovens § 91 a om flyktningspionasje. PST har vært i dialog med jordanske myndigheter om personen, sier pressekontakt Siv Alsén i PST.

Største på tiår

Al Rai skriver at mannen tilhører den iranske gruppa Bayt al-Maqdis, som ikke må forveksler med en IS-tilknyttede egyptiske gruppa Ansar Bayt al-Maqdis. Ifølge en ikke navngitt rettskilde som AFP siterer, tilhører mannen den utenlandske fløyen av Irans revolusjonsgarde, Quds-styrken, som kjemper mot IS i Irak.

Ifølge avisa starter en miltær domstol med høring i saken mot personen i dag.

- Med tanke på mengde eksplosiver og kvalitet er dette den største saken på tiår, sier en kilde ifølge Al-Rai

Syria-uro

Ifølge NTB er Iran en viktig støttespiller både for den irakiske regjeringen og for Syrias president Bashar al-Assad, som har anklaget Jordan for å hjelpe opprørsgrupper som kjemper mot Assads styrker i Syria.

Samtidig får syriske opprørere som kjemper mot Den islamske staten (IS), opplæring av amerikanske soldater i Jordan.

Det er frykt for at landet kan bli dratt inn i konflikten som raser i nabolandene Irak og Syria.