Han har gresk far og norsk mor, er oppvokst i Hellas og kom til Trondheim for snart to år siden. Når nittenåringen hører nordmenn snakke om krise, rister nittenåringen på hodet.

- Folk her klager over politikerne og over at noen hundre mister jobb i oljen. I Hellas er det millioner arbeidsløse.

Alt er usikkert

Han er stadig i kontakt med vennene i Hellas.

- De er glade for at det ble nei i folkeavstemningen. Men de er veldig bekymret og pessimistiske med tanke på fremtiden. De forbereder seg på at det blir tungt de neste årene, og at de vil få veldig dårlig råd. Og akkurat nå er alt veldig usikkert. Men alle håper det ender med at Hellas får en avtale med kreditorene.

- Er de unge bitre på den eldre generasjon?

- Noen er bitre. De skjønner ikke hvordan foreldrene kunne stemme på de samme to partiene, Pasok og Nytt demokrati, gjennom førti år. Men det du først og fremst ser, er at de er kritiske til Tyskland.

Jobber 12 timer for luselønn

Selv er Lars Alexandros veldig glad for at han hadde muligheten til å dra til Norge. Riktignok ble ikke videregående fra Hellas godkjent her, så han jobber og tar fag som privatist. Målet er å jobbe med data.

- I Hellas er det dyrt å studere, og vi har ingen lånekasse. Noen av venninne mine har fått seg jobb som servitører nå i turistsesongen. De jobber 12 timer daglig og tjener en fjerdedel av det vi får her. Noen tjener nok enda mindre.

Når regnet strømmer ned over Bakklandet, er kontrasten stor til solfylte Hellas.

- Jeg savner landet, familien og vennene. Men fremtiden min er her eller i et annet vesteuropeisk land, sier Lars Alexandros Tasios Fasting.

Krise: -Her snakker en om krise når noen hundre mister jobben i oljen. I Hellas er det millioner uten jobb, sier Lars Alexandros Tasios Fasting Foto: AGNETHE WEISSER