En bærplukker i 60-årene fra Malvik ble lørdag kveld klokken 18.30 meldt savnet på svensk side av Skalstufjellet, og svensk politi valgte å sette i gang en leteaksjon.

Klokken 02.42 kan politiet i Jämtland opplyse at mannen er funnet i god beholdt. Politiet i Nord-Trøndelag opplyser at mannen ble funnet ved hjelp av et helikopter 5-6 kilometer fra bilen sin. Han skal ha vært i god form.

Dukket ikke opp som avtalt

- Mannen dro ut på bærtur lørdag morgen ved 08-tiden, sier operasjonsleder i Nord- Trøndelag politidistrikt, Ulf Bertil Wiseth.

Den savnede dro ut i marka sammen med to andre. De skilte lag, og skulle møtes ved bilen som sto parkert ved fylkesveien som går over Skalstufjellet lørdag ettermiddag. Mannen dukket ikke opp, så turfølget hans meldte ham savnet.

Kjørte frem og tilbake med sirener

Ifølge adressa.nos reporter på stedet hadde politiet tidlig i aksjonen kontakt med den savnede på telefon. Det bekreftes også av vakthavende befal Henrik Hansson i politiets logg. Han opplyser der at mannen har gått seg bort, men at man visste hvilket område han befant seg i.

- Nå kjører politiet frem og tilbake med sirener. Foreløpig har mannen ikke hørt sirenene, så politiet er foreløpig veldig usikre på hvor han er, sa vår reporter.

Politibetjent fra Östersundspolitiet, Lars Sundvisson, kunne opplyse til adressa.no at mannen er godt kjent i området.

Politihelikopter fra Stockholm ble i løpet av natta rekvirert til søket. Det var ventet å være på plass i området klokken 02.30, og klokken 02.42 ble altså mannen funnet.

Politibetjent Lars Sundvisson og Amanda Nordfelt fra Fjellredningen i Åre var blant dem som leter etter mannen. Foto: LEIF ARNE HOLME