Paris: Luxembourg som har formannskapet i EU, har innkalt unionens innenriks- og justisministre til et møte 14. september.

– Møtet holdes for er å få en oversikt over situasjonen på bakken og politikken som er iverksatt, og diskutere hvilke steg som kan tas for å styrke den europeiske håndteringen av krisen, skriver landets myndigheter i en uttalelse søndag kveld.

Innkallelsen ble sendt ut samme dag som Ungarn ferdigstilte et 175 kilometer langt gjerde langs grensen til Serbia.

Ungarn får kritikk

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius er svært kritisk til de ungarske myndighetenes håndtering av flyktningene.

– Med tanke på alle de menneskene som er politisk forfulgte flyktninger, må vi ha evnen til å ønske dem velkommen. Hvert eneste land må det. Tyskland, Frankrike og andre land har gjort det, men jeg finner det skandaløst at enkelte land ikke aksepterer dette grunnlaget, sier han.

– Spesielt østeuropeiske stater. De er ekstremt strenge. Ungarn er en del av Europa, som har verdier, og vi respekterer ikke disse verdiene ved å sette opp gjerder, sier Fabius.

De siste ukene har et stort antall flyktninger krysset grensen til Ungarn fra nabolandet Serbia. Fredag ble det registrert 2.822 flyktninger, litt ned fra onsdag, da det ble satt en rekord med 3.241 på én dag, ifølge ungarsk politi.

Ungarns statsminister har tidligere beskyldt vestlige EU-land for å fordele flyktningmidler på en «ydmykende måte».

Mulig EU-reform

I løpet av årets første sju måneder ankom 340.000 flyktninger og migranter EUs yttergrenser, en økning fra 123.500 i samme periode i fjor. De fleste har ankommet Europa med båt over Middelhavet.

Minst 2.500 har omkommet bare i år. Søndag ble sju døde flyktninger plukket opp utenfor kysten av Libya.

Italia, der mange av flyktningene går i land, har ved en rekke anledninger klaget over at de ikke har fått nok støtte fra sine EU-partnere til å håndtere krisen. Nå kan en endring være på vei, sier landets statsminister Matteo Renzi.

– Det vil ta flere måneder, men vi kommer til å få en felles EU-politikk på asylområdet, uttalte han i et intervju med avisen Corriere della Sera søndag.

Ifølge Renzi er det et økende antall omkomne som presser EU-landene til å finne en løsning.

– Velkommen

Frankrikes statsminister Manuel Valls sier flyktninger må ønskes velkommen til landet.

– Mennesker som flykter fra krig, forfølgelse, tortur og undertrykkelse, må ønskes velkommen, sa Valls i en tale til sine partifeller i Sosialistpartiet søndag.

Han understreket at mennesker som kommer til landet utelukkende av økonomiske årsaker, skal behandles strengt.

– Vår oppgave er å finne varige tiltak som bygger på verdiene menneskelighet, ansvar og bestemthet, uttalte han.

Flyktningkrisen i EuropaAdresseavisen følger flyktningsituasjonen. Vårt team kom frem til Hellas nå helgen, og du kan følge dem på Adresseavisen og på adressa.no.