Trondheims Turnforening har lagt årets barnekretsturnstevne til Midtbyen, og lørdag turnet 1000 barn og ungdommer fra Trøndelag gjennom sentrumsgatene.

– Det er først gang vi holder stevnet i Midtbyen og har turnparade. Det er for å profilere idretten vår og vise hva turnerne har å by på. Tradisjonelt er det ikke mange tilskuere i lukkede haller hvor vi holder på. Det er fint å ta det ut i gata, sier Berit Torland, som leder hovedkomiteen for stevnet.

Mange tilskuere

Med det fine været var det mange tilskuere som så på da turnerne, som er mellom 7 og 18 år, turnet seg gjennom sentrumsgatene.

– Sola var bestilt. Den betyr alt. Du kan jo tenke deg hvordan dette hadde vært i regnvær, sier Torland.

Klokka 11 gikk turnerne i et showtog fra Rådhusparken, via Nordre og Thomas Angells gate til Torvet. Etter toget holdt de oppvisninger i Ytre Kongsgård, på Torvet og Gamle Bybro.

Torland forteller at det er helt tilfeldig at turnstevnet arrangeres samtidig som Musikkfest 2010 går av stabelen, men det gjorde at de fikk med seg Reithaug skolemusikkorps og Hallset skoles musikkorps i showtoget sitt.

– Jo flere vi er, jo mer publikum får vi, sier Torland om samarbeidet med Musikkfest 2010.

Gratis konserter

På en rekke steder i byen holdes gratis konserter. Over 50 artister spiller på flere enn 15 arenaer. Det er femte år på rad at Marius Schanche Pettersen arrangerer Musikkfest, tidligere Musikken Dag, i Trondheim.

– Det begynte i Paris på 1980-tallet med at musikerne kom ut på ethvert gatehjørne og ga sine konserter gratis til folket, fortalte Pettersen til Adresseavisen i går.

Opprinnelig skulle også Jentebølgen gå av stabelen lørdag, men Midt-Norge Sør Bedriftsidrettskrets måtte flytte løpet til 4. september på grunn av streiken blant de kommuneansatte. De var avhengige av hjelp fra kommunen for gjennomføre arrangementet, hvor DDE også skulle underholde på Torvet.

Byneset RS delvis «svevde» gjennom sentrumsgatene. Foto: KIM NYGÅRD
Orkanger Idrettsforenings turnere øver med rockeringene før toget startet. Foto: KIM NYGÅRD
Stindheim Janitsjar spilte utenfor Adresseavisens lokaler på Nordre. Foto: KIM NYGÅRD
Dans fra Filipinio Society Trøndelag i Tordenskjoldsparken. Foto: KIM NYGÅRD
Karnevalsstemning fra Byneset RS i toget av rundt 1000 turnere. Foto: KIM NYGÅRD